DOSAR FERMA BANEASA: ICCJ judeca, vineri, contestatia procurorilor DNA. UPDATE

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor judeca, vineri, contestatia la deciziile Curtii de Apel Brasov prin care REMUS TRUICA si PAUL LAMBRINO au fost plasati in AREST la DOMICILIU, iar jurnalistul DAN ANDRONIC a fost pus sub CONTROL JUDICIAR, in dosarul privind retrocedarea ilegala a FERMEI BANEASA.

UPDATE:  REMUS TRUICA, DAN ANDRONIC si „printul” PAUL au ajuns vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). La sosirea la instanta, PAUL LAMBRINO a declarat ca are incredere in justitia din Romania, iar REMUS TRUICA a spus ca are emotii in legatura cu o eventuala decizie de ARESTARE PREVENTIVA.

La instanta sunt asteptati si ceilalti inculpati din acest dosar. In data de 11 decembrie, Curtea de Apel Brasov a respins cererea DNA de ARESTARE PREVENTIVA a inculpatilor din acest dosar, stabilind ca REMUS TRUICA si avocatul Robert Rosu sa fie plasati in arest la domiciliu, iar DAN ANDRONIC, Marius Marcovici si Lucian Mateescu sa fie cercetati sub control judiciar.

O zi mai tarziu, Curtea de Apel Brasov a respins si cererea DNA de arestare preventiva a lui Paul Lambrino, plasandu-l in arest la domiciliu.

Conform DNA, incepand din anul 2006, PAUL LAMBRINO i-a promis lui REMUS TRUICA si asociatilor lui din grupul infractional (intre care Robert Rosu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, DAN ANDRONIC) o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete sau pe langa judecatori.

Procurorii sustin ca PAUL LAMBRINO, REMUS TRUCA si ceilalti membri ai grupului ”au ascuns natura ilicita a intelegerii, prin incheierea in 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietatii, intre Lambrino si SC Reciplia SRL, reprezentata de REMUS TRUICA”.

”In concret, acest contract redactat de Robert Rosu prevede ca Paul Philipe Al Romaniei, in calitate de cedent, transmite/cesioneaza fara nicio rezerva, cu titlu oneros, toate drepturile sale prezente si viitoare asupra unor bunuri imobile, enumerate si identificate in contract (intre care si Ferma Baneasa cu un teren in suprafata de 28,63 hectare). Reciplia SRL se obliga sa plateasca in anumite conditii o suma de bani si sa asigure sprijin si asistenta in legatura cu bunurile aflate in proceduri administrative sau judiciare de restituire. Ulterior, ca urmare a acestui act, Paul Philipe Al Romaniei a semnat alte inscrisuri/contracte prin care s-a urmarit ascunderea provenientei ilicite a bunurilor retrocedate, antecontracte de vanzare – cumparare, intelegeri («intelegerea» din 13 aprilie 2011 si actul aditional la aceasta)”, se arata intr-un comunicat transmis de DNA.

Sursa foto: realtatea