DOSAR GALA BUTE: ELENA UDREA ramane sub CONTROL JUDICIAR

ELENA UDREA va fi judecata in continuare sub CONTROL JUDICIAR in DOSARUL GALA BUTE, in care este acuzata de LUARE de MITA, au decis magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

ELENA UDREA s-a plans luni, in sala de judecata, de faptul ca magistratii au ridicat masura CONTROLULUI JUDICIAR doar in cazul denuntatorilor sai, care au preferat sa arunce vina pe ea. “Pentru cei care si-au recunoscut faptele si au cerut procedura simplificata s-a ridicat controlul judiciar, ceea ce mi se pare inechitabil, pentru ca, daca unii oameni isi recunosc faptele, se intampla fie ca le-au facut, fie pentru ca au preferat sa denunte, aruncand vina pe mine”, a declarat ELENA UDREA, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: CAZUL ELENEI UDREA VA FI DISCUTAT SI VOTAT MIERCURI IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR

La un termen anterior, instanta a decis revocarea CONTROLULUI JUDICIAR in cazul a patru inculpati din dosar – Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga -, decizie care nu a fost contestata de DNA, dupa ce acestia si-au recunoscut vinovatia.

ELENA UDREA a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in DOSARUL GALA BUTE fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de LUARE de MITA, ABUZ in SERVICIU si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In DOSARUL GALA BUTE au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei ION ARITON, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box RUDEL OBREJA, TUDOR BREAZU – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, STEFAN LUNGU – fost consilier al Elenei Udrea, GHEORGHE NASTASIA – fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ANA MARIA TOPOLICEANU – fost director al Companiei Nationale de Investitii, DRAGOS MARIUS BOTOROAGA – administratorul unei firme.

CITESTE SI: DOSARUL GALA BUTE: HIDROELECTRICA DA IN JUDECATA FR DE BOX PENTRU A-SI RECUPERA SPONSORIZAREA

DNA o acuza pe ELENA UDREA ca ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Sursa foto: gandul