DOSAR ICA: SORIN PANTIS, fostul ministru al Comunicatiilor, ramane cu 7 ani de INCHISOARE

Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de revizuire a pedepsei introdusa de fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, condamnat la sapte ani de inchisoare in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare, informeaza News.ro. El ceruse revizuire sentintei invocand ca a fost condamnat de catre judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa ulterior din magistratura.

Fostul demnitar a depus, in 6 iunie, o cerere de revizuire a sentintei, in care a invocat faptul ca a fost condamnat de judecatoarea Camelia Bogdan, exclusa ulterior din magistratura pe motiv ca a participat la un seminar unde a predat mai multe cursuri unor functionari din Ministerul Agriculturii.

Sorin Pantis a mai facut o contestatie in anulare si a dat in judecata Agentia Domeniilor Statului si Ministerul Agriculturii, contestatie respinsa de Curtea de Apel Bucuresti in aprilie 2015. El contesta atunci modul de constituire a completului de judecata care l-a condamnat la 7 ani de inchisoare in dosarul ICA. Acum, Pantis a considerat ca se impune revizuirea sentintei din 2015, avand in vedere ca judecatoarea Bogdan a fost exclusa intre timp din magistratura.

Marti, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila solicitarea acestuia de revizuire a sentintei, iar decizia este definitiva.

Sursa foto: adevarul