DOSAR NOU intrumentat de DNA pentru firma TEL DRUM

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au deschis un nou dosar care are in centru firma Tel Drum, apropiata de Liviu Dragnea. DNA suspecteaza obtinerea ilegala de fonduri europene pentru cumpararea unei statii de asfaltare, informeaza News.ro, care il citeaza pe avocatul unuia dintre suspecti.

UPDATE:Compania Tel Drum S.A. si directorii Petre Pitis si Mircea Visan sunt urmariti penal intr-un dosar deschis de DNA in legatura cu obtinerea unor fonduri europene, prejudiciul fiind estimat de procurori la peste 4 milioane de lei.

Conform unui comunicat al DNA, persoana juridica Tel Drum si cei doi directori sunt acuzati de “savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete”, in vederea “obtinerii pe nedrept de fonduri europene”.

Alaturi de acestia mai sunt urmariti penal S.C. WFA IMPEX SRL si Ion Florian, reprezentantul acestei companii, precum si fostul director al Tel Drum Florea Neda, care sunt acuzati de procurorii anticoruptie de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete.

STIRE INITIALA

Gheorghe Corbeanca, avocatul lui Florea Neda, fost director Tel Drum, a mai declarat ca Florea Neda nu a dat declaratii, iar DNA i-a pus sechestru pe bunuri. “Este vorba despre un proiect privind instalatia de asfaltare. Se presupune ca firma de la care Tel Drum a cumparat-o cu 12 milioane de lei a fost achizitionata cu 8 milioane de o alta firma. Faptele s-au petrecut in 2015”, a declarat avocatul Corbeanca, citat de News.ro.

Petre Pitis, directorul general al societatii Tel Drum a fost audiat, vineri, la DNA in calitate de suspect, alaturi de Florea Neda, fost director al aceleasi societati.

Sursa foto: gandul