DOSAR PENAL in cazul adolescentei DISPARUTE in Parcul National Retezat

Politistii hunedoreni au deschis DOSAR PENAL pentru “lasare fara ajutor a unei persoane aflate in dificultate” in cazul ADOLESCENTEI de 14 ani care provine dintr-un centru de plasament si care a DISPARUT in urma cu o saptamana in PARCUL NATIONAL RETEZAT, unde se afla intr-o tabara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Hunedoara, Laura Bradu, a declarat, joi, ca in urma disparitiei fetei politistii au deschis un DOSAR PENAL pentru lasare fara ajutor a unei persoane aflate in dificultate.

“Activitatile de cautare, dar si cele investigative vor continua si in zilele urmatoare”, a precizat reprezentantul Politiei Hunedoara.

Timp de o saptamana, ADOLESCENTA DISPARUTA a fost cautata de sute de politisti, salvamontisti, alpinisti, jandarmi, padurari, rangeri, pompieri, scafandri si voluntari.

Citeste si: O TANARA DE 14 ANI DISPARUTA IN RETEZAT, CAUTATA DE SALVAMONTISTI

La operatiunile de cautare echipele de salvare au folosit caini special dresati pentru gasirea persoanelor disparute, un elicopter care a survolat zona, un sonar cu care a fost scanat fundul lacului Gura Apei si un aparat de zbor fara pilot la bord, ghidat de la distanta, care a ajuns in zone greu accesibile.

De asemenea, politistii au audiat toti tinerii si insotitorii care au facut parte din tabara de unde a disparut fata, turistii care au vazut-o pe drum, familia si cunoscutii si au distribuit pliante cu fotografia fetei in orasele din apropiere, in special in gari si autogari, in speranta ca va fi recunoscuta de cineva.

ADOLESCENTA de 14 ani, Daliana Radoi, a DISPARUT in 20 august, cand mergea, alaturi de un grup de copii, intr-o drumetie spre Lacul Bucura din Muntii RETEZAT.

Fata era institutionalizata in centrul de plasement din Lupeni si plecase intr-o tabara de vara organizata de preotul parohiei Barbateni Lupeni, Cristian Olaru.

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara spuneau ca fata nu are probleme de sanatate, nu este un “copil problema”, a terminat clasa a VII-a cu media 10 la purtare si nu a lipsit niciodata nemotivat din centrul de plasament.

Fata, care provine din Aninoasa, a intrat in grija statului in conditiile in care mama sa este bolnava, iar tatal copilei nu este cunoscut. Astfel, adolescenta a locuit in apartamente familiale si mai apoi intr-un centru de plasament la Lupeni. Ea mai are in Aninoasa o matusa pe care uneori o vizita.

Citeste si: CLAUDIA DRAGOS, FATA DISPARUTA DIN BACAU, A FOST GASITA MOARTA. MESAJELE GASITE PE MAL

Ea a precizat ca fetita era bine ingrijita in apartamentul de la Petrila, iar personalul de acolo se interesa permanent de situatia fetei si contribuia la integrarea ei completa in mediul scolar.

In luna ianuarie, activitatea din acest apartament familial a fost suspendata din cauza problemelor financiare, iar fata a fost transferata la un centru de plasament in Lupeni, ultimul asezamant inainte de a disparea in RETEZAT. Fetita a ramas insa in baza de date a medicului ei de familie din Petrila.