DOSAR RETROCEDARI ILEGALE: VIOREL si ANDREI HREBENCIUC si IOAN ADAM si-au recunoscut FAPTELE. UPDATE

Luni va avea loc sedinta de judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE de PADURI  in care sunt judecati, printre altii, VIOREL si ANDREI HREBENCIUC, informeaza postul B1 TV.

UPDATE 11.00: VIOREL HREBENCIUC, ANDREI HREBENCIUC si IOAN ADAM si-au recunoscut faptele comise in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE de PADURI in fata magistratilor INSTANTEI SUPREME. 

La primul termen, judecatorii au cerut amanarea pentru a asculta interceptarile din dosar. Ar fi vorba de peste 20 de CD/uri, cu peste 100 de ore de inregistrari. VIOREL si ANDREI HREBENCIUC ar trebui sa anunte la aceasta sedinta daca recunosc sau nu faptele de care sunt acuzati. Daca vor recunoaste, acestia ar putea beneficia de o reducere a pedepselor.

CITESTE SI: BOMBA ANDREI HREBENCIUC ESTE CERCETAT PENAL SI IN LICHTENSTEIN

Dosarul vizeaza RETROCEDAREA a peste 43.000 de hectare de PADURE in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este ROMSILVA, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce PALTIN GHEORGHE STURDZA a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.

In acest dosar au fost trimisi in judecata si LORAND ANDRAS ORDOG, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, PALTIN GHEORGHE STURDZA (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (sotia deputatului Ioan Adam, judecatoare la Tribunalul Brasov), Iulian Durlan (primar al comunei Caiuti, judetul Bacau), Adam Craciunescu (directorul general Romsilva).

CITESTE SI: ICCJ DEZBATE UN NOU TERMEN IN DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE DE PADURI

Sursa foto: realitatea