STENOGRAME DOSAR TRAFIC SANGE SLOBOZIA. DETALII INCREDIBILE IES LA IVEALA

DETALII INCREDIBILE ies la iveala in scandalul TRAFICULUI cu SANGE de la SLOBOZIA. Sefa centrului de transfuzii din oras negocia “la sange” cine primea sau nu sansa la viata. Procurorii au aratat ca medicul CRISTIANA STOIAN (FOTO) avea un DISPRET fara margini fata de suferinzi, singurul interes al sau fiind sa se imbogateasca profitand de disperarea pacientilor, informeaza postul Realitatea Tv.

Conform procurorilor care instrumenteaza cazul, nicio solicitare a medicilor din spitalele din Ialomita, pentru FLACOANE cu SANGE, nu era aprobata fara avizul direct al Cristianei Stoian, sefa centrului de TRANSFUZII cu SANGE. Dozele ar fi fost oferite contracost, cu preturi ce variau de la 50 de lei la 200 de lei. Mai mult, au fost cazuri cand pacientii nu au primit sange, chiar daca il platisera, pentru ca medicul curant nu era in relatii bune cu CRISTIANA STOIAN. “La revedere, urmatorul!”, era reactia cinica a sefei institutiei respective, sustin procurorii.

CITESTE SI: Sefa Centrului de Transfuzie Slobozia, RETINUTA in dosarul vanzarii de sange 

30 octombrie 2013, sefa Centrului de Transfuzii Slobozia a fost apelata de o asistenta din cadrul centrului pe care aceasta il conducea.

T: SANSA LA VIATA, IN FUNCTIE DE ETNIE
T.C. (n.red. asistenta): avem nevoie de o punga de sange pentru o fetita de 13 ani care a suferit o interventie chirurgicala. Au deschis-o si are burta plina de sange.
Cristiana Stoian: eh, na. Si? Nu, pentru ca nu s-a stabilit nivelul hemoglobinei. Vorbeste cu rudele fetitei. Sunt de culoare?
T.C.: Da, sunt de etnie roma.
C.S.: Ah, sunt de culoare.. si de culoare. (…) Nu-i trebuie sange, lasa-l acolo… cand i-o scadea sub 7 (n.red. nivelul hemoglobinei), atunci.
Sursa: Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia.

Numai ca valoarea normala a hemoglobinei pentru un copil cu varsta intre 6-12 ani este cuprinsa intre 11.5-15.5. Situatia este cu atat mai scandaloasa, intrucat procurorii au aratat ca anterior CRISTIANA STOIAN ar fi acordat mai multe FLACOANE cu SANGE soacrei unui consilier local, la cererea consilierului. In acest caz, nu s-au cerut informatii despre diagnosticul, starea de sanatate a pacientei, sau nivelul hemoglobinei, asa cum se proceda in mod normal.

2(doua) februarie 2014, o alta subalterna o suna pe sefa centrului de transfuzii pentru a-i citi o lista cu pacienti care aveau nevoie de sange. Printre acestia, se afla si o femeie in varsta, pentru care doctorita curanta a cerut fara intarziere un flacon.

CITESTE SI: Institutul de Hematologie: Urmarire PENALA in dosarul sangelui VANDUT 

Cristiana Stoian: -Lasa… sa vina apartinatorii sa doneze, ca asa a vrut si ieri pentru unu si n-au venit.
I. D. (n.red. asistenta): – Baba aia e intubata… E vai mama ei. A venit o alta asistenta, de pe sectia unde este internata si mi-a spus ca moare baba aia, au intubat-o, e ventilata mecanic si are nevoie de un flacon de sange.
C.S. : Sa se pregateasca o punga de sange, dar sa nu fie eliberata pana ce nu sunt apelata personal de medicul curant.
Sursa: Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia.

A doua zi, batrana a murit. De acelasi tragic deznodamant a avut parte si un barbat de 87 de ani, care nu ar fi reusit sa gaseasca donatori.
In alte situatii, medicii curanti impresionati de situatie au facut tot posibilul sa gaseasca donatori, sau banii necesari cumpararii sangelui, doar sa-si poata salva pacientii. Procurorii spun ca medicii adoptau o atitudine umila si rugatoare atunci cand discutau fie cu sefa centrului de transfuzii, fie cu subalternele sale. In prezent, CRISTIANA STOIAN este ARESTATA PREVENTIV.

Sursa foto: captura video