DOSARE PENALE pentru 18 tineri depistati cu DROGURI DE RISC in Vama Veche si Mamaia

Politistii antidrog au surprins in flagrant mai multi tineri, cu varste intre 17 si 28 de ani, avand asupra lor tigari confectionate artizanal si bile din aluminiu, continand cannabis, grindere si foite de tigara, in cadrul activitatilor de prevenire desfasurate joi si in cursul noptii de joi spre vineri, in statiunile Vama Veche si Mamaia, a anuntat IGPR.

Astfel, in cursul serii de 1 MAI, politistii antidrog din cadrul Brigazii de Combaterea a Criminalitatii Organizate Constanta si ai Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR au surprins in flagrant, in statiunea Vama Veche, sapte tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 28 de ani, care aveau asupra lor DROGURI DE RISC.

In urma perchezitiei corporale efectuata asupra unuia dintre tineri, din Bucuresti, politistii au gasit o tigara confectionata artizanal, continand 0,5 grame de cannabis, detinuta ilicit in vederea consumului propriu si un grinder din metal (aparat de maruntit).

Asupra altui baiat, din judetul Dambovita, politistii au gasit o tigara confectionata artizanal, continand 0,5 grame de tutun, in amestec cu o substanta cu efect psihoactiv, detinuta in vederea consumului propriu.

Un alt tanar, din judetul Brasov, a fost prins avand asupra sa doua bile din aluminiu, continand cate un gram de cannabis fiecare, un grinder, un pliculet autosigilant cu 0,5 grame de cannabis si doua cutii cu foite de tigara.

Totodata, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au gasit, asupra altui tanar, din Braila, o tigara confectionata artizanal, continand un gram de cannabis, detinuta ilicit in vederea consumului propriu.

Citeste si: DROGURI la CIORAP in VAMA ALBITA

Altii doi tineri din Bucuresti, care detineau doua bile din folie aluminiu, continand cate un gram de cannabis fiecare, in vederea consumului propriu, 1 grinder metalic cu 0,5 grame de cannabis si un pachet cu foite de tigara, au fost opriti si perchezitionati de politisti.

Asupra altuia a fost gasita o tigara confectionata artizanal, continand 0,5 grame de cannabis, detinuta pentru consumul propriu.

Activitatile preventive au fost continuate de catre politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din cadrul DCCO – IGPR, BCCO Constanta si SCCO Porturi Maritime Constanta, in cursul noptii, in statiunea Mamaia, pentru depistarea detinatorilor ilegali de substante interzise si combaterea traficului de droguri. 11 tineri au fost depistati in flagrant de politisti cu substante interzise asupra lor.

Astfel, politistii au surprins in flagrant doi tineri, de 24 respectiv 21 de ani, din Navodari, care detineau in mod ilicit trei tigarete, cu substante vegetale si zece pliculete autosigilante, contind o substanta susceptibila de a avea efecte psihoactive.

Citeste si: Fiu de JUDECATOR, retinut pentru TRAFIC de DROGURI!

Un alt tanar de 19 ani, din Constanta, a fost surprins in flagrant de politisti in timp ce detinea asupra sa in mod ilicit un plic autosigilant cu fragmente vegetale de culoare verde.

Politistii au gasit, asupra altor doi baieti, din Bucuresti, un plic cu un gram de cannabis si un grinder din metal, continand un gram de cannabis.

Alti doi bucuresteni au fost surprinsi in flagrant de politisti, avand asupra lor patru comprimate de culoare galbena si un pliculet autosigilant de un gram de cannabis.

Un alt tanar din Tulcea s-a ales cu dosar penal, fiind gasite asupra lui trei plicuri de aproximativ un gram fiecare cu substanta de culoare verde, susceptibila de a avea efecte psihoactive.

De la alti trei tineri, din Cluj, Bucuresti, respectiv Brasov a fost ridicata o punga de 30 de grame de cannabis. La controlul autoturismului unuia dintre ei, a mai fost gasit un pliculet autosigilant cu un gram de cannabis.

Pe numele celor 18 tineri au fost intocmite DOSARE PENALE sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere fara drept de DROGURI DE RISC in vederea consumului propriu, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 143/2000, respectiv de efectuare de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 194/2011.

La activitati au participat si jandarmi de la IJJ Constanta si lucratori ai Garzii de Coasta Constanta.

Cercetarile sunt continuate de politistii Antidrog Constanta si procurorii DIICOT – ST Constanta.

Sursa foto: realitatea.net