Dosarele in cazul Bercea-Basescu ar putea fi CONEXATE. Presedintele, CITAT ca MARTOR

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta in instanta pe membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a declarat, miercuri, la Tribunalul Constanta, ca va cere CONEXAREA dosarelor despre presupusa santajare a lui Mircea Basescu, dar si ca Traian Basescu sa fie CITAT ca MARTOR.

Trei din cei cinci membri al familiei lui Bercea Mondial, trimisi in judecata pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, insotiti de avocatul Pavel Abraham, s-au prezentat, miercuri, la Tribunalul Constanta, unde le-a fost prezentat rechizitoriul procurorilor, intalnirea avand loc in Camera de Consiliu.

Pavel Abraham a precizat ca au fost discutate doar masurile preventive si ca a solicitat in instanta pentru Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, masura arestului la domiciliu si, eventual, ”control judiciar cu limita la nivel national pentru a-si putea vizita rudele incercerate”, iar pentru Izaura Anghel, care este gravida in luna a opta, a cerut ridicarea controlului judiciar tot pentru a-si putea vizita rudele incarcerate, dar si pentru a se putea prezenta la controlul medical, pentru ca in Draganesti (Olt) nu exista spital. In cazul lui Ghinica Anghel, fiul cel mic al lui Bercea Mondial, avocatul a cerut sa nu fie luata nicio masura, aducand ca argumente faptul ca acesta este minor, iar ”contributia lui este minima in presupusa fapta de santaj”.

”S-au discutat masurile, urmeaza sa se pronunte judecatorul. S-a inmanat rechizitoriul, pentru a lua cunostinta continutul lui. S-a fixat un termen de 20 de zile in care sa ne exprimam punctul de vedere”, a spus Abraham, citat de Mediafax.

El a mentionat ca a solicitat, in numele clientilor sai, sa le fie restituti banii pe care acestia i-ar fi dat lui Mircea Basescu.

”In viziunea noastra nu exista fapta de santaj, nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii, latura obiectiva. Sub aspect subiectiv, au pretins sa le fie restituti banii pe care i-au dat inainte in scopul deja cunoscut. Am solicitat judecatorului la camera preliminara sa aiba in vedere si proba de notorietate existenta, ca Tribunalul Bucuresti a retinut ca s-a primit suma de 250.000 de euro de catre Mircea Basescu, deci solicitarea lor nu este una injusta, ci una justa”, a declarat Pavel Abraham.

Citeste si: DEZVALUIREA BOMBA care schimba situatia lui BASESCU: Avem filmarea cand zici ca dai banii lui Traian

Avocatul familiei lui Bercea Mondial a mai spus ca din inregistrarile prezentate in instanta ”nu rezulta niciun fel de amenintare” la adresa fratelui presedintelui Traian Basescu si a mentionat ca membrii familiei Anghel ”il roaga sa le restituie banii, nepunandu-se problema amenintarii in niciun fel”.

De asemenea, Pavel Abraham a mai precizat ca va cere ca Traian Basescu sa fie CITAT ca MARTOR in acest dosar, dupa ce acesta a declarat ca ar fi stiut ca fratele sau este santajat.

Citeste si: Reactia presedintelui BASESCU la noile STENOGRAME: Nu am primit niciun ban de la sau in numele lui Sandu Anghel

”Domnia sa a avut o prestatie publica indoielnica. (…) Intr-un proces penal trebuie sa spuna anchetatorilor ce stia in mod concret, nu faptul ca stia de anul trecut. Ce stia? Ce i s-a spus? Ce indrumari concrete i-au dat? Sunt chestiuni deosebite, am spune, pentru individualizarea unei eventuale raspunderi sau pentru absolvirea de o raspundere. Cred ca este o chestiune la care ar trebui sa insiste si domnul Basescu”, a mentionat Abraham.

El a precizat si ca va cere si CONEXAREA celor doua dosare – cel in care Mircea Basescu ii acuza pe membrii familiei Anghel de santaj, instrumentat de procurorii anticoruptie din Constanta si cel in care fratele presedintlui este acuzat de trafic de influenta, dosar instrumentat de DNA central.

”Noi vom solicita aceasta proba (chemarea lui Traian Basescu ca MARTOR – n.r.) si in dosarul de la Bucuresti deoarece noi credem ca este o chestiune de indivizibilitate, e o infractiune complexa, iar aceasta cauza nu poate fi judecata separat de cea de la Bucuresti. (…) Se impune CONEXAREA dosarelor. Prin aceiasi fapta s-au dat banii, s-a facut traficul de influenta. (…) Ori daca s-au dat banii, aceasta infractiune este legata indisolubil, este CONEXA, cu infractiunea de santaj. Deci ele trebuie cercetate impreuna”, a adaugat Pavel Abraham.