DOSARUL APA NOVA: LAVINIA SANIUTA si GIOVANA SOARE, sub CONTROL JUDICIAR pentru EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI. UPDATE

Directorul APA NOVA Bucuresti, LAVINIA SANIUTA, s-a prezentat miercuri la sediul DNA Ploiesti, surse judiciare declarand ca a fost citata in calitate de SUSPECT in dosarul care vizeaza aceasta societate, anunta Agerpres.

UPDATE 13.31: Directorul general al Apa Nova Bucuresti, LAVINIA SANIUTA, si directorul adjunct al companiei, GIOVANA SOARE, au fost puse miercuri sub CONTROL JUDICIAR, acestea fiind acuzate de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, LAVINIA SANIUTA mai este acuzata si de INTERCEPTAREA ILEGALA a angajatilor companiei. Pe perioada celor 60 de zile de CONTROL JUDICIAR, LAVINIA SANIUTA si GIOVANA SOARE au interdictia de a exercita orice functie în cadrul companiilor din grupul Veolia.

STIRE INITIALA

Conform surselor, LAVINIA SANIUTA si GIOVANA SOARE, care au fost citate la DNA Ploiesti în calitate de suspect, au refuzat sa faca declaratii în fata procurorilor invocand dreptul la tacere.

LAVINIA SANIUTA a fost audiata in urma cu mai multe saptamani in calitate de martor in acest dosar, procurorii schimbandu-i ulterior calitatea in SUSPECT Conform surselor citate, la sediul DNA se vor mai prezenta tot in calitate de suspecti si directorul adjunct Giovana Soare si omul de afaceri Teodor Stelian, fin al lui Ovidiu Semenescu.

CITESTE SI: DOSAR APA NOVA: LAVINIA SANIUTA, AUDIATA LA SEDIUL DNA PLOIESTI

Surse judiciare au declarat ca cei trei sunt cercetati in dosarul Apa Nova pentru EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANI, CUMPARARE de INFLUENTA si efectuare de interceptari ilegale. Sotul LAVINIEI SANIUTA, Marian-Florian Saniuta a fost ministru de interne in guvernul Adrian Nastase in perioada 15 iunie – 28 decembrie 2004.

CITESTE SI: LEGATURA DINTRE APA NOVA SI FOTOGRAFIILE CU ELENA UDREA SI ALINA BICA LA PARIS

Sursa foto: jurnalul