DOSARUL CAPRIOARA: DNA continua sa-i dea fiori presedintelui CJ VRANCEA, MARIAN OPRISAN

Presedintele CJ Vrancea MARIAN OPRISAN este asteptat, marti, la Curtea de Apel Cluj, in dosarul in care este acuzat de FAPTE de CORUPTE, informeaza postul Romania Tv. Presedintele CJ Vrancea este acuzat de DNA ca a deturnat 1,9 milioane de dolari din fonduri de la bugetul de stat. Dupa 9 ani de procese, MARIAN OPRISAN a fost achitat, dar procurorii au facut recurs.

La Curtea de Apel Cluj sunt asteptati si 12 martori care vor fi audiati in fata lui MARIAN OPRISAN. In data de 6 februarie 2015, MARIAN OPRISAN a fost achitat de Judecatoria Cluj-Napoca in dosarul CAPRIOARA, in care a fost acuzat de DNA de ABUZ in SERVICIU si de FALS si UZ de FALS, dar procurorii anticoruptie au formulat apel.

CITESTE SI: MARIAN OPRISAN ARE EMOTII: CURTEA DE APEL CLUJ SE PRONUNTA IN DOSARUL CAPRIOARA

In iunie 2006, DNA l-au trimis in judecata pe MARIAN OPRISAN pentru ABUZ in SERVICIU, utilizarea creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, FALS si UZ de FALS. Procurorii l-au invinuit pe presedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea in mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, precum si pentru modul cum a fost achizitionat Complexul Turistic „CAPRIOARA”. DNA a retinut, la momentul trimiterii in judecata a lui MARIAN OPRISAN, un prejudiciu de 1,5 milioane de euro in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), alti circa 600.000 de euro in dauna CJ Vrancea si aproape 75.000 de euro paguba la bugetul Guvernului.

CITESTE SI: EROARE JUDICIARA: OPRISAN A FOST ACHITAT DE PROCURORI. MOTIVAREA INSTANTEI

Sursa foto: rtv