DOSARUL COLECTIV: Buretele de pe tavan NU era imbibat cu SUBSTANTE INFLAMABILE

Raportul expertilor cu privire la cauzele incediului de la CLUBUL COLECTIV arata ca buretele cu care era capitonat tavanul sau peretii NU ERA IMBIBAT CU SUBSTANTE INFLAMABILE, asa cum s-a speculat in presa.

Informatia a fost furnizata de surse din randul anchetatorilor, conform Realitatea TV. Raportul de expertiza intocmit de INSEMEX Petrosani mai arata ca focul ar fi fost amplificat de configuratia tavanului.

Dupa tragedia soldata cu 63 de morti si circa 100 de raniti, in mass-media s-a vehiculat informatia conform careia buretele cu care era capitonala sala ar fi fost spalat de femeile de serviciu cu clor sau alte substante inflamabile bazate pe clor.

CITESTE SI: EXPERTIZA IN CAZUL COLECTIV, FINALIZATA. INSEMEX A TRIMIS RAPORTUL LA INSTITUTUL DE CRIMINALISTICA

Se pare insa ca varianta plauzibila este ca buretele nu era de cea mai buna calitate si nu fusese tratat in fabrica astfel incat sa reziste la foc.

Conform surselor citate, ancheta in cazul tragediei din clubul Colectiv s-ar putea incheia la sfarsitul lunii februarie 2016.

INSEMEX Petrosani a finalizat raportul de expertiza privind incendiul din clubul Colectiv si l-a predat, marti, Institutului National pentru Expertize Criminalistice (INEC). Raportul complet, care are peste 500 de pagini, plus anexe, va fi transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Sursa foto: evz