DOSARUL COLECTIV: Cati ani de INCHISOARE poate primi CRISTIAN POPESCU PIEDONE

Ancheta TRAGEDIEI de la clubul COLECTIV este in plina desfasurare, dosarele si numarul arestatilor in cazul ”COLECTIV – Clubul Infernului” s-au triplat la sfarsitul saptamanii trecute cand alti sase acuzati, in frunte cu fostul primar al sectorului 4, CRISTIAN POPESCU PIEDONE, au primit mandate de ARESTARE PREVENTIVA.

Avocatul ARTIN SARCHIZIAN a facut, pentru postul Realitatea Tv, o serie de precizari despre anii de detentie pe care ii poate primi fostul edil CRISTIAN POPESCU PIEDONE.

CITESTE SI: PIEDONE, ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE. MAGISTRATII AU DECIS MASURA ARESTULUI SI IN CAZUL CELOR 2 FUNCTIONARE DIN PRIMARIA SECTOR 4

„Pentru ABUZ in SERVICIU, CRISTIAN POPESCU PIEDONE ar putea primi maximum 7 ani, pedeapsa care poate fi majorata cu jumatate, daca s-ar tine cont de consecintele deosebit de grave ale faptelor (n.r. – moartea a zeci de persoane si ranirea grava a peste 100 ), asta ar insemna 10 ani si 6 luni. De asemenea, pentru FALS INTELECTUAL ar fi o pedeapsa de pana la 5 ani. Daca ar fi sa se cumuleze, s-ar putea da pedeapsa cea mai grava, plus o treime din fapta concurenta de 5 ani, deci, in total, 10 ani si 6 luni, plus 1 an si 8 luni, ar insemna 12 ani si 2 luni. Numai ca, in varianta in care recunoaste savarsirea faptelor, CRISTIAN POPESCU PIEDONE ar putea beneficia de o reducere a pedepselor cu o treime. Totodata, daca mai si denunta o fapta de coruptie, din pedeapsa ramasa, ar mai putea sa beneficieze de reducerea cu jumatate a limitelor de pedeapsa, speculativ vorbind. Si, daca ar fi condamnat, ar trebui sa execute doua treimi, in varianta in care are sub 60 de ani, si doar jumatate, in varianta in care depaseste varsta de 60 de ani. Trebuie inca o data sa va precizez ca ambele beneficii se aplica succesiv, deci nu doar una dintre ele, ci amandoua. Asadar, fostul primar CRISTIAN POPESCU PIEDONE poate executa, in total, maximum 2 ani si ceva inainte sa ceara liberarea conditionata”, a declarat avocatul ARTIN SARCHIZIAN pentru sursa amintita.

Sursa foto: adevarul