DOSARUL COLECTIV: Inca doua functionare de la PRIMARIA SECTORULUI 4 au fost RETINUTE de DNA

Procurorii DNA au dispus, vineri noapte,RETINEREA celor DOUA FUNCTIONARE de la Aparatul de autorizare si control activitati comerciale din cadrul PRIMARIEI SECTORULUI 4, dupa mai multe ore de audieri in dosarul in care se ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare pentru CLUBUL COLECTIV, sustin surse judiciare pentru Agerpres.

Cele doua persoane au fost aduse cu mandat la DNA in jurul orei 16:00, la cateva minute dupa fostul primar CRISTIAN POPESCU PIEDONE.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE a fost RETINUT de procurorii anticoruptie pentru ABUZ in SERVICIU, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si FALS INTELECTUAL.

CITESTE SI: DOSARUL COLECTIV: CRISTIAN POPESCU PIEDONE, RETINUT PENTRU 24 DE ORE PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI FALS INTELECTUAL. UPDATE

“In calitate de functionar public – PRIMAR al SECTORULUI 4 Bucuresti, CRISTIAN POPESCU PIEDONE si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prevazute in Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 si Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea ca a emis acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei”, se arata in comunicatul DNA transmis vineri noapte.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea punctului de lucru SC Colectiv Club, Cristian Popescu-Piedone a emis cele doua acte administrative, respectiv acordul de functionare si autorizatia de functionare, prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club indeplinea cerintele legale necesare avizarii.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: INCA DOI RANITI, INTERNATI LA SPITALUL DE ARSI, AU MURIT SAMBATA DIMINEATA

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Procurorii DNA au ridicat vineri documente de la Primaria sectorului 4, Administratia financiara, Registrul Comertului si ISU.

Sursa foto: jurnalul