Dosarul COLECTIV: ISU cere peste 29.000 de lei pentru interventia din seara incendiului de la capitanii care au controlat clubul

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) București – Ilfov se constituie parte civila in procesul in care sunt judecati cei doi capitani, Antonina Radu si Petrica George Matei.

Acestia sunt acuzati ca au facut controale fara a lua masurile legale in privinta respectarii normelor. Cei doi au fost trimisi in judecata de DNA.

Astfel, ISU solicita peste 29.000 de lei pentru interventia in urma incendiului din 30 octombrie, scrie Mediafax.

CITESTE SI: INSPECTORII ISU care au verificat CLUBUL COLECTIV raman in AREST PREVENTIV
 
 “Prin incalcarea atributiilor de serviciu de catre inculpatii cpt. Radu Antonina si cpt. Matei George Petrica, la momentele controalelor efectuate la Clubul Colectiv apartinand SC Colectiv Club SRL, dar si prin efectuarea unor acte contrare atributiilor de serviciu in timpul programului de lucru, cei doi au creat premisele, in conditiile permiterii functionarii societatii in lipsa autorizatiei pentru securitate la incendiu, producerii dezastrului din 30.10.2015, consecinta fiind prejudicierea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov cu suma de 29.680 lei, reprezentand costurile efectuate cu prilejul interventiei in urma incendiului de la data mentionata, costuri constand in utilizarea autospecialelor de interventie, precum si cheltuielile cu personalul implicat in interventie”, se mentioneaza in rechizitoriu.

CITESTE SI: IGSU: Punerea la dispozitie a sefilor ISU Bucuresti nu poate fi asociata cu recunoasterea vinovatiei

Tot parte civila s-au constituit și parintii unei dintre victimele incendiului, decedata pe 1 noiembrie, “apreciindu-se ca una din urmarile imediate produse prin savarsirea infractiunii de abuz in serviciu a fost lezarea dreptului la viata, fara a se mentiona cuantumul acestor pretentii civile”.