DOSARUL COLECTIV: PIEDONE CONTESTA CAUTIUNEA DE 1,5 MILIOANE DE LEI

Fostul primar al sectorului 4 CRISTIAN POPESCU PIEDONE s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti, unde se discuta contestatia sa la decizia DNA de a-l plasa sub CONTROL JUDICIAR pe CAUTIUNE, suma stabilita fiind de 1,5 milioane de lei, in dosarul privind TRAGEDIA de la clubul COLECTIV, informeaza Agerpres.

La intrare in sediul tribunalului, CRISTIAN POPESCU PIEDONE a declarat ca a contestat masura CONTROLULUI JUDICIAR pe CAUTIUNE si are incredere ca se va face dreptate. La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis ca fostul edil trebuie sa plateasca o cautiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garantie un imobil si vehicule de epoca.

CITESTE SI: PIEDONE SI-A PUS MASINILE DE EPOCA GARANTIE PENTRU A SCAPA DE INCHISOARE. UPDATE

Initial, CRISTIAN POPESCU PIEDONE a fost pus sub acuzare pentru ABUZ in SERVICIU in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul COLECTIV. Ulterior, procurorii l-au anuntat ca au extins urmarirea penala si au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul sau pentru FALS INTELECTUAL si abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in perioada 12 noiembrie 2014 – 30 ianuarie 2015, CRISTIAN POPESCU PIEDONE si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).

Sursa foto: realitatea