Dosarul “DEMISIA IN 5 MINUTE” a lui TRAIAN BASESCU a fost REDESCHIS

Judecatoria sectorului 5 a admis vineri cererea depusa de Parchetul General privind REDESCHIDEREA URMARIRII PENALE impotriva fostului presedinte TRAIAN BASESCU in legatura cu o declaratie pe care acesta a facut-o in 2007 in contextul demersurilor de SUSPENDARE a sa din functie.

“Admite cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Sectia de urmarire penala si criminalistica. In baza art. 335 C. proc. pen., constata legalitatea si temeinicia ordonantei din data de 11.05.2015 emisa in dosarul nr. 1305/P/2007 al acestui Parchet si confirma redeschiderea urmaririi penale in cauza, cu privire la fapta sesizata prin plangerea penala formulata de catre Serb Ioan impotriva intimatului BASESCU TRAIAN. Definitiva”, se arata in decizia instantei.

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui TRAIAN BASESCU pe baza unei plangeri depuse impotriva fostului presedinte de IOAN SERB.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU A LANSAT UN NOU ATAC LA ADRESA GUVERNULUI CIOLOS

Pe 17 aprilie 2007, BASESCU a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da DEMISIA IN CINCI MINUTE.

“In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional”, spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa.

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui TRAIAN BASESCU in urma unor plangeri depuse impotriva lui de diverse persoane.

Sursa foto: radiocraiova