DOSARUL DIPI: GABRIEL OPREA incearca sa scape de acuzatia de ABUZ in SERVICIU

Gabriel Oprea insista ca dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu dupa ce directia de informatii si protectie interna i-ar fi cumparat ilegal o masina de serviciu sa fie retrimis la DNA, informeaza postul Pro Tv.

Fostul ministru de interne apare luni din nou in fata judecatorilor de camera preliminara care pot decide inceperea procesului. Oprea si avocatul sau incearca sa convinga judecatorii de camera preliminara sa retrimita dosarul la DNA. Ei contesta atat probe, cat si rechizitoriul. Oprea sustine ca nu a incalcat nicio lege si ca acuzatiile nu ar fi descrise foarte clar.

Gabriel Oprea este judecat pentru abuz in serviciu dupa ce din fondurile operative ale DIPI, serviciul secret al MAI, i s-ar fi cumparat o limuzina. Acuzarea trebuie insa sa demonstreze ca el a incalcat o lege sau o ordonanta altfel scapa nepedepsit.

DIPI, serviciul secret al ministerului de interne, detine un fond operativ care poate fi folosit numai pentru actiuni ale ofiterilor sub acoperire. De exemplu, pentru plata unui informator. Dar Gabriel Oprea, sustin anchetatorii, in calitate de ministru de interne, a dispus alocarea a 400 de mii de lei de la bugetul ministerului catre acest fond operativ, iar cu acesti bani a fost cumparat un autoturism AUDI 8. Masina a ajuns apoi la cabinetul ministrului de interne sa il transporte acasa ori la intalniri. DNA il acuza pe Oprea de abuz in serviciu.

Curtea Constitutionala a decis insa ca abuzul in serviciu este fapta penala doar daca a fost incalcata o lege sau o ordonanta de urgenta. In cazul lui Oprea, procurorii nu au mentionat in rechizitoriu despre ce act este vorba.

Sursa foto: adevarul