DOSARUL FNI: Nicolae Popa, pedeapsa redusa substantial

Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat in dosarul FNI, are parte de o reducere consistenta a pedepsei, conform noului cod de procedura penala. Astfel, Judecatoria Giurgiu a decis luni reducerea pedepsei de la 15 ani inchisoare la 6 ani si 8 luni.

Magistratii au admis contestatia la executare formulata din oficiu ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile, constituita in temeiul HG 836/2013 la nivelul Penitenciarului Giurgiu privind pe condamnatul Nicolae Popa, conform deciziei publicate pe site-ul Judecatoriei Giurgiu.

Citeste si: Cum l-a turnat SOV pe Rudel Obreja

Judecatorii au descontopit pedeapsa rezultanta de 15 ani inchisoare, aplicata lui Nicolae Popa in dosarul FNI, si au redus condamnarea la cinci ani inchisoare, la care au adaugat un spor de 1 an si 8 luni, rezultând astfel o pedeapsa finala de 6 ani si 8 luni inchisoare.

Nicolae Popa a executat deja patru ani si doua luni, el fiind incarcerat pe data de 3 decembrie 2009.

Decizia Judecatoriei Giurgiu nu este definitiva si poate fi contestata.

Nicolae Popa a fost condamnat in 2007 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani inchisoare in dosarul FNI, alaturi de Ioana Maria Vlas, care a primit 13 ani inchisoare.