Dosarul Frauda la Referendum: Primul termen de judecata s-a amanat

DRAGNEA: Sunt sanse foarte mici sa discutam cu PPDD despre intrarea lor la guvernare

Dosarul “Frauda la Referendum” a debutat cu o amanare. Instanta suprema a decis, vineri, la primul termen, sa amane judecarea dosarului “Frauda la referendum”, in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane.

Decizia de amanarea s-a luat dupa ce 59 dintre inculpati au transmis cereri ca vor un nou termen pentru a-si angaja avocati si pentru pregatirea apararii.

Liviu Dragnea a lipsit de la primul termen de judecata, el fiind reprezentat in instanta de avocatul sau, Marian Nazat, care nu a adresat nicio cerere in numele clientului sau, potrivit Romania TV.

Grefierul de sedinta a anuntat ca 59 de inculpati din acest dosar au transmis la dosarul cauzei solicitari prin care au cerut judecarea cauzei la un alt termen, fie pentru a-si angaja avocati, fie pentru a-si pregati apararea. Una dintre partile vatamate din acest dosar, Otilia Bouros, le-a cerut judecatorilor sa ii schimbe calitatea in martor, aratand ca asupra ei se fac presiuni.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie dosarul “Frauda la referendum”, in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014. Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o cerere a DNA si a preschimbat primul termen in dosarul “Frada la referendum”, stabilind ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme, respectiv in 15 noiembrie.