DOSARUL HIDROELECTRICA: Eugen Pena si Traian Oprea, fosti sefi ai Hidroelectrica, pusi sub invinuire

DOSARUL HIDROELECTRICA: Fosti sefi ai Hidroelectrica au fost pusi, marti, sub invinuire de procurorii DIICOT pentru infractiuni de crima organizata, prejudiciul fiind de peste 180 de milioane de euro. Este vorba de fostii sefi Eugen Pena si Traian Oprea.

Persoanele mentionate au mai fost trimise in judecata alaturi de Codrut Seres. Eugen Penea si Traian Oprea, doi fosti directori ai Hidroelectrica, au fost pusi din nou sub invinuire pentru infractiuni de crima organizata la aceasta companie.

DOSARUL HIDROELECTRICA: Procurorii au verificat activitatea Hidroelectrica din 2000 pana in prezent, prejudiciul fiind de peste 180 de milioane euro. La mijloc sunt asa-numitele contracte cu baietii destepti.

Fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat, luni, de instanta suprema la patru ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul “Hidroelectrica”, decizia nefiind definitiva.

Afla aici mai multe detalii despre dosarul Hidroelectrica

DOSARUL HIDROELECTRICA: Seres este acuzat ca ar fi ascuns activitatile ilegale ale conducerii Hidroelectrica si astfel s-ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 165 de milioane de dolari.

In acelasi dosar au fost condamnati membrii din fosta sau actuala conducere a Hidroelectrica: Eugen Pena (director general) — 5 ani inchisoare cu executare; Traian Oprea (director general) — 5 ani cu executare; Nicolae Opris (sef serviciu) — 4 ani cu executare; George Asan (director Directia furnizare) — 4 ani cu executare; Victoria Geormaneanu (director economic) — 4 ani inchisoare cu suspendare si Iosif Georgeta (director economic) — 4 ani cu suspendare.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Foto: TVR