Dosarul Hrebenciuc: Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, cercetat in LIBERTATE

Fostul sef al SPP DUMITRU ILIESCU, prin intermediul caruia VIOREL HREBENCIUC ar fi aflat ca este interceptat, va fi cercetat in LIBERTATE, el parasind sediul DNA, unde a fost adus, miercuri seara, dupa aproximativ doua ore si jumatate.

DUMITRU ILIESCU a fost adus, miercuri seara, la sediul central al DNA, pentru a-i fi comunicate acuzatiile din noul dosar penal al deputatului.

Citeste si: DUMITRU ILIESCU A AJUNS LA SEDIUL DNA, FIIND URMARIT PENAL IN DOSARUL LUI HREBENCIUC

In jurul orei 00.15, dupa aproximativ doua ore si jumatate, ILIESCU a plecat de la DNA, fiind insotit de trei avocati. Nici el, nici vreunul din aparatorii sai nu a facut vreo declaratie.

ILIESCU e acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax.

DUMITRU ILIESCU s-a intors in tara miercuri si a fost preluat la Arad, cu mandat de aducere, si adus, sub escorta, in Capitala.

La inceputul saptamanii, fostul sef al Serviciului de Protectie si Paza (SPP) spunea ca a fost contactat, luni dimineata, de un subinspector din cadrul DNA, pentru a fi invitat la sediul institutiei, la ora 12.00, insa i-a spus acestuia ca nu se afla in tara si ca revine sambata in Romania. ILIESCU mai spunea atunci ca i s-a comunicat ca este suspect intr-un dosar penal.

Citeste si: ANDREI HREBENCIUC, AUDIAT LA DNA BRASOV

Procurorii DNA au facut, luni, perchezitii la locuinta lui DUMITRU ILIESCU si la alte adrese din Capitala, in dosarul in care VIOREL HREBENCIUC este urmarit penal pentru fapte de coruptie, una dintre acuzatii fiind ca ar fi apelat la fostul sef al SPP pentru a afla daca este interceptat de DNA.

Sursa foto: evz.ro