Dosarul in care a fost audiat DUCU BERTZI se refera la infiintarea Radio Chisinau de SRR

Dosarul in care a fost audiat, joi, Ducu Bertzi la Parchetul Instantei Supreme, priveste modul de infiintare, in 2011, a Radio Chisinau, de catre SRR, in CA-ul careia se afla cantaretul, si Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, condus atunci de Eugen Tomac, potrivit  Gandul. 

“In calitate de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Ducu Bertzi a fost prezent la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Contextul s-a datorat faptului ca intreg Consiliul de Administratie al SRR, numit in 2010, este audiat in dosarul 664/P/2013 cu privire la modul de infiintare, in 2011, a Radio Chisinau, de catre SRR impreuna cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, condus in acea perioada de Eugen Tomac.

CITESTE SI: PARCHETUL GENERAL: EUGEN TOMAC si DUCU BERTZI, suspecti de ABUZ in SERVICIU

Exprimandu-si inca o data deplina incredere in organele de urmarire penala si respectand secretul urmaririi penale, se vede, totusi, obligat de avalansa de informatii privind audierea sa, sa reafirme public faptul ca, la vremea respectiva, s-a opus, in cadrul Consiliului de Administratie al SRR – prin luari de pozitie si vot – modului de implementare a proiectului deschiderii la Chisinau a postului de radio in cauza”, precizeaza avocata lui Ducu Bertzi, Diana Dragomir.

Ducu Bertzi a fost joi la Parchetul instantei supreme, unde anchetatorii i-au adus la cunostinta ca este suspect intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, alaturi de presedintele PMP, Eugen Tomac, cauza vizand modul in care au fost cheltuiti bani publici, potrivit unor surse judiciare.

Sursa foto hotnews