Dosarul in care este cercetat GINERELE LUI TRAIAN BASESCU, preluat de DNA

DNA a preluat de la DIICOT dosarul “Mosia Bratienilor”, in care se efectueaza cercetari in legatura cu retrocedari ilegale de terenuri din judetul Arges si in care este urmarit penal si avocatul RADU PRICOP, GINERELE LUI TRAIAN BASESCU, potriivt Agerpres.

Oficiali din DIICOT au confirmat ca aceasta structura de parchet si-a declinat, pe 16 martie, in favoarea DNA competenta in acest dosar, in care RADU PRICOP are calitatea de suspect.

Citeste si: Dosarul in care este urmarit penal GINERELE lui TRAIAN BASESCU, trimis la DIICOT

Initial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la data de 26 mai 2014 inceperea urmaririi penale pentru mai multi faptuitori, printre care se afla si RADU PRICOP, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Presa a relatat ca RADU PRICOP ar fi cumparat, impreuna cu alte persoane, de la urmasii familiei Bratienilor drepturi de mostenire asupra unui teren.

Citeste si: RADU PRICOP, ginerele lui TRAIAN BASESCU, audiat intr-un nou DOSAR la PARCHETUL GENERAL

Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, RADU PRICOP si partenerii sai au obtinut de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor o despagubire de zece milioane euro, folosind insa documente false, mai spun jurnalistii.

RADU PRICOP este casatorit cu fiica cea mare a presedintelui TRAIAN BASESCU, Ioana.