Dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanta, preluat de Parchetul General

Dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanta, in care trei tinere au murit si alte patru persoane au fost ranite, a fost preluat de Parchetul General.

Patronul restaurantului ar fi fost in repetate randuri amendat pentru neregulile gasite. El nu avea la zi activitatea de protectia a muncii si nici contracte de munca pentru angajati. 

Pana in prezent, oamenii legii nu au stabilit cauza izbucnirii incendiului, insa una din variantele luate in calcul este cea a producerii unui scurtcircuit.

ITM Constanta a aratat ca cele trei tinere care au murit, in noaptea de sambata spre duminica, in incendiul de la restaurantul Beirut din Constanta, nu erau angajate cu forme legale, doua dintre ele avand contractele de munca expirate, iar a treia neavand niciun act incheiat cu angajatorul.

Vezi aici cine este tanara care a scapat cu viata din infernul Beirut, desi a fost scoasa arzand. FOTO

Cantareata Nicoleta Ioana Cengher si dansatoarele Mihaela Tuca si Nicoleta Vasilitianu au murit carbonizate in incendiul devastator de la restaurantul Beirut, surprinse de flacarile mistuitoare pe cand se aflau in vestiarul de la etaj. 

Cele trei tinere care au decedat in incendiul de la restaurantul din Constanta, precum si fata care a fost transportata in stare critica la Bucuresti lucrau in localul respectiv.

FILMUL TRAGEDIEI NICOLEI BELEUZZA, UNA DINTRE DANSATOARELE MOARTE IN INCENDIUL DE LA RESTAURANTUL BEIRUT. FOTO-VIDEO

Inspectorii de munca urmeaza sa se intalneasca, luni, cu administratorul restaurantului, pentru a verifica documentele societatii, iar in cazul in care vor fi gasite nereguli, vor fi luate masurile care se impun, a precizat Eugen Bola.

Pana in prezent, oamenii legii nu au stabilit cauza izbucnirii incendiului, insa una din variantele luate in calcul este cea a producerii unui scurtcircuit.

Citeste si: Colega de scena a Nicoletei Vasiliteanu si-a prezis moartea!! FOTO SOCANT

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Dobrogea”, focul a izbucnit la restaurantul Beirut din centrul Constantei, in jurul orei 22.40, flacarile extinzandu-se cu rapiditate in toata cladirea in care se aflau cateva zeci de persoane. in imobilul respectiv mai functiona un cazino, iar la etaj era amenajat un pub in care se defasura un concert rock.

In urma incendiului, trei tinere, angajate ca dansatoare la restaurant, au murit, iar alte patru persoane au suferit arsuri si intoxicatii cu fum.

Trupurile celor trei fete decedate au fost gasite carbonizate. Doua dintre cele trei tinere aveau 22 de ani si erau din Constanta, respectiv Costinesti, iar cea de-a treia avea 23 de ani si era din Mangalia.

Pe contul de Facebook al tinerei din Mangalia scrie ca aceasta lucra la restaurantul respectiv din anul 2008.

O tanara de 19 ani, ranita in incendiu, a fost transportata cu o aeronava SMURD la Spitalul de Arsi din Bucuresti, fiind in stare critica, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii.

“Pacienta, in varsta de 19 ani, nu prezinta probleme din cauza arsurilor de pe suprafata corupului, insa intoxicatia cu fum si arsurile de la nivelul cailor respiratorii pot duce la complicatii”, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, medicul Adrian Stanculea.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, un barbat, ranit si el in incendiu, se afla in stare mai grava, fiind internat in sectia de terapie intensiva, in timp ce o femeie si un pompier de la ISU Dobrogea, ambii intoxicati cu fum, au primit ingrijiri medicale in spital, iar apoi au fost lasati sa plece acasa.

Focul a distrus complet restaurantul si a provocat avarii mari cazinoului si pub-ului aflat la etaj. Parchetul Judecatoriei Constanta si Politia au deschis anchete in acest caz.

Foto: Claboo Media (Facebook)