DOSARUL LOTERIA II: GEORGE COPOS, SORIN PANTIS si CAMELIA VOICULESCU vor fi audiati la Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucuresti va judeca vineri un nou termen in DOSARUL LOTERIA II, in care sunt vizati fostul senator GEORGE COPOS, sefa trustului Intact, CAMELIA VOICULESCU, si fostul ministru al Comunicatiilor SORIN PANTIS.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe GEORGE COPOS, CAMELIA VOICULESCU si SORIN PANTIS, alaturi de alte zece persoane, sub acuzatia de manipulare a pietei de capital. O societate a lui GEORGE COPOS ar fi creat prejudiciul de 600 de mii de dolari Fondului Proprietatii de Stat. GEORGE COPOS se afla la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat in ”DOSARUL TRANSFERURILOR”. El este coleg cu SORIN PANTIS, care a fost condamnat in ”DOSARUL ICA”, impreuna cu DAN VOICULESCU, tatal CAMELIEI VOICULESCU.

Citeste si: Dosarul LOTERIA II, o noua amanare!

Firma lui GEORGE COPOS, Ana Electronic, ar fi avut creante fictive de peste 500.000 de lei, transformate ilegal in actiuni la Fondul Proprietatea de Stat. Pentru a ascunde caracterul ilicit al tranzactiei, procurorii spun ca GEORGE COPOS a vandut Loteriei Romane, intre anii 2002 si 2004, prin mai multi intermediari, 38 de spatii comerciale la un pret de peste zece ori mai mare decat cel real, afacere care face obiectul dosarului LOTERIA I. O parte din banii cu care au fost cumparate spatiile ar fi fost imprumutati de GEORGE COPOS, fara dobanda, de la CAMELIA VOICULESCU si grupul Grivco.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, pe 27 mai 2009, sa decline competenta privind judecarea procesului Loteria II in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La data de 23 octombrie 2009, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca nu este competenta sa judece dosarul LOTERIA II si a trimis dosarul la tribunal.

Citeste si: LOTERIA I: George Copos a fost CONDAMNAT la 4 ani de inchisoare

In DOSARUL LOTERIA II sunt cercetate in total 12 persoane. In acelasi caz a fost anchetat si presedintele fondator al Partidului Conservator, DAN VOICULESCU, scos in cele din urma de sub urmarire. El se afla in Penitenciarul Rahova, unde ispaseste o pedeapsa de zece ani de inchisoare in pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, prejudiciul in acest dosar fiind de 60 de milioane de euro.