DOSARUL LPF: Dumitru Dragomir a fost RETINUT. Cati ani de inchisoare risca fostul sef al LPF. UPDATE

Procurorii au inceput urmarirea penala pe numele lui Dumitru Dragomir in cazul dosarului de evaziune de la LPF. Fostul sef al LPF da explicatii la Politia Capitalei de mai bine de doua ore. El este audiat, alaturi de alte sase persoane, in dosarul vanzarii drepturilor TV pentru meciuri.

UPDATE 16.50: LPF a facut precizari despre perchezitiile efectuate astazi la Liga. “In cursul zilei de astazi, 7 aprilie 2014, cu ocazia efectuarii unei perchezitii domiciliare dispusa in baza dispozitiilor noului Cod de Procedura Penala, reprezentantii organelor de cercetare penala ale politiei judiciare au ridicat de la sediul LPF mai multe inscrisuri avind legatura cu pretinse infractiuni savirsite pe parcursul derularii mandatului fostului Presedinte LPF, dl. Dumitru Dragomir.

Totodata, informam reprezentantii media ca pentru a nu afecta cursul anchetei, acestea sint singurele precizari pe care le vom face pe acest subiect. Pentru orice alte detalii va rugam sa va adresati direct organelor de urmarire penala care efectueaza cercetari in aceasta cauza”, se arata in comunicatul LPF.

UPDATE 15.20: Dumitru Dragomir a ajuns acum in arestul Politiei Capitalei intr-un Logan alb. Desi risca 8 ani de inchisoare, fostul sef de la Liga a afisat o atitudine relaxata la prima vedere, ba chiar le-a zambit jurnalistilor care il filmau.

UPDATE 15.01: Conform unor surse judiciare citate de gsp.ro, Dumitru Dragomir risca 16 ani de inchisoare dupa noul Cod Penal! Acesta va executa insa doar jumatate din pedeapsa pe care o va primi, pentru ca are peste 60 de ani. In afara de Dumitru Dragomir, procurorii au inceput urmarirea penala si impotriva lui Mihai Corbu.

UPDATE 14.12: Dumitru Dragomir a fost retinut de politisti. El va sta 24 de ore in arestul Politiei Capitalei, urmand a fi facuta propunerea de arestare preventiva. 

UPDATE 13.50: Surse judiciare au declarat ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Dumitru Dragomir, dar si a lui Mihai Corbu! Oficialii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au adaugat ca toate persoanele urmarite in acest caz vor fi facute publice!

UPDATE 13.30:  Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Corina Paraschivescu, a declarat: “Pentru corecta informare a publicului, mentionam ca perchezitiile efectuate in cursul zilei de astazi nu au vizat sediul RDS&RCS”.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a facut, luni la pranz, precizari in cazul perchezitiilor de astazi:

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta indicii rezonabile ca in perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vanzarii unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, in conditiile in care vanzarea reala s-a realizat prin negociere directa (fara intermediari) intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal si reprezentantii societatii castigatoare. 

De asemenea, rezulta indicii rezonabile ca suma de bani a fost spalată printr-un circuit fictiv in care sant implicate mai multe societati comerciale. In cauza s-a inceput urmarirea penală. Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si A.N.A.F. – Directia Generala Antifrauda Fiscala. Facem precizarea ca inceperea urmariri penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”, se arata in comunicatul Parchetului, citat de gsp.ro

Citeste si: UPDATE. PERCHEZITII LA LOCUINTA LUI MITICA DRAGOMIR SI LA SEDIUL LPF INTR-UN DOSAR DE SPALARE DE BANI, DELAPIDARE SI EVAZIUNE

La sediul Politiei Capitalei, Mitica Dragomir este audiat inca din jurul orei 10.30. Aici a venit si fiul sau, care insa nu a dorit sa stea de vorba cu presa, preferand sa astepte in masina, in parcare. Soferul sau a intrat in interiorul institutiei cu niste documente menite sa il sustina pe Dumitru Dragomir.

Alaturi de Dragomir, alte sase persoane sunt audiate in acest dosar.

Politistii au facut, luni, 11 perchezitii in Bucuresti si Ilfov, printre care si la locuinta lui Mitica Dragomir si la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, intr-un dosar privind vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Sunt vizate sapte persoane suspectate de evaziune, delapidare si spalare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro. 

“Exista zi in care sa nu se vorbeasca de mine? Nu exista! Sa fie sanatosi, sa aiba de 1.000 de euro in buzunar, la cite audieri am fost pana acum. O sa ma duc si de aceasta data si asta este. Imi era frica daca as fi furat! Asa, cum sa-mi fie frica? Sotia mea s-a speriat, dar e mai mult indignata. Oamenii s-au purtat profesionist, santem in Uniunea Europeana, si-au facut treaba. Sa fim noi sanatosi, ca astea trec!”, a spus Dumitru Dragomir, inainte sa plece la Politia Capitalei pentru a da declaratii, citat de fanatik.ro. 

Din cate se pare prejudiciul despre care se vorbeste ar fi un comision pentru vanzarea drepturilor TV.

Pe 1 iulie 2011, Gazeta Sporturilor a descoperit firma care a luat comisionul de 2,25 milioane de euro de la Liga pentru vanzarea drepturilor TV. E vorba despre Capital Properties, detinuta de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tarau, prietenul lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS. Imediat dupa dezvaluirile Gazetei, Dumitru Dragomir care era presedintele LPF in acel moment a explicat cum -a acordat comisionul de 5%: “Ni s-a propus Capital Properties, am verificat-o si apoi am acceptat-o!”. 

Potrivit Politiei Capitalei, actiunea de luni dimineata vizeaza persoane cercetate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani.

Citeste si: LPF ARUNCA BOMBA: LOOK TV SI TRANSILVANIA LIVE NU POT TRANSMITE MECIURILE DIN LIGA I

“Din informatiile obtinute pana in acest moment, se pare ca, in perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi savarsit infractiuni in legatura cu vanzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro”, a precizat sursa citata.

Perchezitiile au fost facute de Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Sursa foto: puterea.ro