Dosarul lui MARKO ATTILA nu se mai afla la COMISIA JURIDICA

Vicepresedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor CIPRIAN NICA a declarat marti ca dosarul deputatului UDMR MARKO ATTILA GABOR nu se mai afla la comisie, afirmand ca ‘este posibil’ sa fie la Biroul permanent.

“Biroul permanent ne-a transmis noua comisiei posibilitatea de a ii da noi dosarul, dar conform procedurii noi am predat dosarul imediat ce am avut pe ordinea de zi aceasta problema, noi nu avem nici macar o copie. E posibil ca dosarul sa mai fie la Biroul permanent, eu cred ca normal dupa legea arhivelor ar trebui sa fie la Biroul permanent, prin urmare mingea este in terenul Biroului permanent, probabil ca a vrut sa spuna daca poate sa-si consulte dosarul sau sa-si faca copii. Prin adresa facuta, MARKO ATTILA a spus sa-i trimitem dosarul la adresa de domiciliu unde sta el. Daca el sta temporar in Ungaria, ca am inteles ca i s-a acordat temporar azil politic in Ungaria de guvernul condus de Viktor Orban, acolo nu putem sa trimitem dosarul”, a spus CIPRIAN NICA la Palatul Parlamentului.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: MARKO ATTILA nu a comis nicio INFRACTIUNE 

El a adaugat ca deputatul UDMR poate sa vina la Parlament sa-si consulte dosarul sau poate sa desemneze un avocat care sa faca acest lucru, daca dosarul se mai afla la Biroul permanent. “Eu cred ca domnul deputat a fost prost sfatuit (n.r. — cand a parasit Romania), el trebuie sa se supuna legilor romanesti, infractiunea presupusa este comisa ca si cetatean roman”, a concluzionat CIPRIAN NICA.

Deputatul UDMR MARKO ATTILA GABOR a trimis saptamana trecuta Biroului permanent al Camerei Deputatilor o scrisoare in care solicita sa i se trimita cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea arestarii sale preventive si dosarul sau.

MARKO ATTILA GABOR  arata in scrisoarea sa ca in ziua de 3 decembrie, cand plenul Camerei a incuviintat arestarea sa preventiva, nu a fost la Bucuresti, fiind plecat la Budapesta in vederea participarii la Forumul reprezentantilor maghiarilor din Bazinul Carpatic, adaugand ca ulterior, “prin mai multe memorii adresate DNA” a facut dovada nevinovatiei sale “dincolo de orice dubiu”.

CITESTE SI: Marko Attila, condamnat in Romania si protejat in Ungaria de premierul Viktor Orban 

Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului MARKO ATTILA GABOR , acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT ALINA BICA.

Sursa foto: realitatea.net