Dosarul lui MIRON MITREA, amanat pentru 30 septembrie

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a AMANAT, pentru 30 septembrie, judecarea dosarului in care deputatul PSD, MIRON MITREA, este acuzat de CORUPTIE in legatura cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

La termenul de joi, instanta a anuntat ca la dosar a fost depusa o expertiza contabila si una tehnica, precum si opinia unui expert parte.

Avocatii lui MITREA au solicitat amanarea procesului, pe motiv ca nu au luat la cunostinta de opinia expertului parte.

Citeste si: UN NOU TERMEN IN DOSARUL LUI MIRON MITREA, LUNI LA ICCJ

Judecatorii au fost de acord, urmand ca procesul sa se reia pe 30 septembrie, data la care vor fi audiati patru experti.

MIRON MITREA, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de MITA, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de CORUPTIE, uz de fals.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de MITA, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de CORUPTIE.

Potrivit DNA, in perioada 2001-2002, MIRON MITREA ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector-sef al ISC.

Citeste si: MAMA LUI MIRON MITREA, AUDIATA CA MARTOR LA INSTANTA SUPREMA

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui MIRON MITREA.