Dosarul lui SEBASTIAN GHITA, in care este acuzat de santaj de fostul director al AMPOSDRU, mutat la Parchetul instantei supreme

Dosarul constituit la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) dupa ce fostul director general AMPOSDRU Carmen Rosu l-a acuzat pe Sebastian Ghita ca a santajat-o pentru ca firmele lui sa castige anumite contracte finantate din fonduri europene a fost mutat la Parchetul instantei supreme. 

“Dosarul constituit in urma sesizarii a fost declinat, la data de 2 iulie 2014, la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca faptele care fac obiectul sesizarii nu atrag competenta de solutionare a DNA” , precizeaza DNA, intr-un raspuns transmis la solicitarea Mediafax.

Citeste si: Scandalul dintre GHITA si NEGOITA, comentat de Ponta: O sa-i chem la “Iarta-ma!”

Reprezentantii Parchetului instantei supreme au precizat, tot pentru Mediafax, ca dosarul a fost inregistrat la Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Deputatul Sebastian Ghita a fost reclamat la DNA de fostul director general AMPOSDRU la jumatatea lunii mai. “A facut presiuni si cand am fost la POSDRU, si la POSCCE, si la Ministerul Fondurilor Europene. Peste tot. santajul continua. Sunt oameni care vor incepe sa vorbeasca. Eu doar am inceput”, declara, la acel moment, pentru Mediafax, Carmen Rosu.

Citeste si: Dosarul in care ROBERT NEGOITA l-a acuzat de SANTAJ pe SEBASTIAN GHITA, CLASAT de procurori

Carmen Rosu sustinea ca presiunile exercitate asupra sa de Sebastian Ghita “au fost cu un puternic impact emotional”.

“santajul la care a recurs respectivul m-a afectat in mod deosebit, mai ales ca lucrez in sistemul de stat de peste 18 ani si am gestionat fonduri europene de patru miliarde de euro. (…) Faptul ca mi-a fost reorganizat postul, singura cale de a fi eliminata din sistem, denota modul in care sunt ‘tratati’ cei incomozi din administratia publica. Problema semnalata este cu atat mai grava cu cat este vorba de bani europeni si, dupa cum stim cu totii, fraudele din bani europeni sunt sanctionate si nu pot fi trecute cu vederea”, adauga Rosu.

Pe de alta parte, Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a decis, la inceputul saptamanii, clasarea dosarului in care primarul Sectorului 3, Robert Negoita, l-a acuzat pe Sebastian Ghita ca l-a amenintat, “pentru ca nu existau suficiente probe pentru a dovedi fapta”.