DOSARUL lui SORIN OPRESCU: Fiul edilului era intermediar in TRASEUL SPAGII

Primarul Capitalei, SORIN OPRESCU, a fost RETINUT noaptea trecuta de DNA, in fata casei sale din Ciolpani. In masina primarului, procurorii anticoruptie au gasit suma de 25 000 de euro, despre care spun ca este MITA luata de la un om de afaceri.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prin in flagrant de DNA cand lua 25.000 de euro mita, care ar fi fost doar o transa din suma de 60.000 euro. Sorin Oprescu a fost retinut si va fi propus pentru ARESTRE PREVENTIVA. Si alte persoane sunt vizate in dosar, printre care si MIRCEA OPRESCU, fiul primarului.

Potrivit unor surse citate pe blogul personal de DAN CRISTIAN TURTURICA, redactorul-sef al cotidianului Romania Libera, Mircea Oprescu, fiul edilului se INTALNEA CU MITUITORII IN STRAINATATE, acolo unde incasa si banii.

CITESTE SI: SORIN OPRESCU RETINUT DE DNA. EDILUL PRIMEA 10% DIN CONTRACTELE UNOR FIRME CU PRIMARIA. PERCHEZITII IN 13 LOCATII. UPDATE

“In reteaua lui Oprescu era bagat si fiul acestuia, Mircea. Rolul lui era, potrivit unor surse, de a COLECTA SPAGILE. Se pare, insa, ca el avea o metoda mult mai prudenta: se intalnea cu mituitorii in strainatate, acolo unde incasa si banii”, scrie jurnalistul RL.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuiau sa REMITA O PARTE DIN PROFITUL BRUT realizat din executia acelor contracte, cu titlul de MITA, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: enational