DOSARUL lui TITUS CORLATEAN, ANALIZAT in SENAT dupa ALEGERILE LOCALE

Cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele fostului ministru de Externe TITUS CORLATEAN a fost trimisa, luni, de Biroul Permanent al Senatului catre Comisia Juridica, iar primul termen pentru discutii a fost stabilit pentru 7 iunie.

Asadar, cazul lui TITUS CORLATEAN va fi analizat in Senat – care urmeaza sa incuviinteze sau sa respinga solicitarea DNA de urmarire penala – abia dupa alegerile locale din 5 iunie, iar procedura este oricum destul de indelungata. “S-a luat act de scrisoarea procurorului general cu privire la dosarul (…) care il priveste pe domnul senator TITUS CORLATEAN. S-a fixat un prim termen pentru evaluarea dosarului la Comisia Juridica – 7 iunie.

(…) Tot in 7 iunie Comisia Juridica va prezenta prima evaluare a Biroului Permanent, urmand ca Biroul Permanent sa stabileasca in continuare conform Regulamentului foaia de parcurs a acestui dosar”, a declarat vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru, dupa sedinta conducerii acestui for. TITUS CORLATEAN poate sa isi studieze cele 16 volume ale dosarului dupa 7 iunie, a mai precizat Chelaru. De asemenea, vicepresedintele Senatului a sustinut ca actualul Regulament prevede doua etape de analizare a dosarului.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN, PASUIT DIN NOU DE COLEGII DE LA SENAT

“Regulamentul actual al Senatului prevede doua etape in analizarea dosarului unei persoane care are calitatea de senator si careia i se solicita urmarirea penala. Prima evaluare se face dupa un termen de cinci zile, procesul de evaluare se va finaliza pe 7 si va fi prezentat BP-ului”, a explicat Ioan Chelaru. El a mentionat ca a doua etapa – redactarea si prezentarea raportului de catre Comisia Juridica – va avea loc in cel mult 14 zile, incepand cu data de 7 iunie.

Biroul Permanent s-a reunit, luni, a treia oara pentru a evalua cererea DNA, insa la primele doua sedinte nu a putut fi trimis dosarul Comisiei Juridice din lipsa de cvorum. DNA a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui TITUS CORLATEAN in dosarul referitor la votul din diaspora de la prezidentiale pentru fapte de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis in calitate de ministru.

Sursa foto: realitatea