Dosarul MEDIAPRO: 11 persoane, arestate pentru 30 de zile sub acuzatia de evaziune fiscala

Mai multe persoane de la Mediapro au fost arestate, sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani. Astfel, 11 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, dupa ce fusesera retinute initial joi, transmit televiziunile de stiri.

Printre persoanele arestate se numara si fosta directoare economica a trustului, un fost manager al platourilor din Buftea, precum si actualul director general al studiourilor MediaPro. Amintim ca in dosarul Mediapro, 32 de persoane au fost puse sub urmarire penala.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti ii acuza pe inculpatii din dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul fiind estimat la 6 milioane de lei.

Zeci de perchezitii au avut loc, joi, in locatii din Bucuresti, Dambovita, Ilfov, Arges si Braila. Procurorii spun ca 41 de firme ar fi fost implicate in aceasta afacere.

Mondo News iti recomanda si: DOSARUL MEDIAPRO EXPLODEAZA: JURNALISTI cu GREUTATE sunt audiati la POLITIE 

Printre cei audiati de procurori si politisti s-a aflat si Andrei Boncea, fost director general al Mediapro Pictures, insa acesta a fost lasat in libertate. Andrei Boncea a fost dus cu mandat de aducere, la sediul Politiei Capitalei.

Potrivit procurorilor, din probele adunate pana la acest moment in acest caz a reiesit ca suspectii „au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar”. 

CITESTE SI: PERCHEZITII la MEDIAPRO: ANDREI BONCEA, sotul LOREDANEI GROZA, AUDIAT la POLITIA CAPITALEI. UPDATE 

Prejudiciul adus statului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit, iar suma totala spalata prin evaziune fiscala este de apoximativ 15 milioane de lei. De asemenea, in acest dosar anchetatorii au emis mandate de aducere pe numele a 27 de persoane.