DOSARUL MEDIAPRO EXPLODEAZA: JURNALISTI cu GREUTATE sunt audiati la POLITIE

Sute de angajati ai firmelor care au detinut Media Pro, apartinand lui Adrian Sarbu, dau explicatii in fata anchetatorilor in dosarul in care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscal, informeaza postul Romania Tv.

Pe langa angajati din Pro TV, Publimedia si Mediafax, sunt audiate si vedete ale trustului, precum Lucian Mandruta. De asemenea, potrivit Romania TV, ar fi fost chemat in fata anchetatorilor si Cristian Tudor Popescu. Cel putin 700 de fosti sau actuali angajati ai grupului de presa Mediafax ar urma sa fie interogati la Inspectoratul General de Politie din Bucuresti.

CITESTE SI: Angajatii lui SARBU isi vor salariile: “Daca nu luam BANII nici saptamana viitoare e urat” 

Conform Activenews, procurorul de caz i-a chemat la audieri pe toti cei care au semnat, in calitate de beneficiari, contracte cu cateva firme, printre care se afla SC RETAIL EUROPE CONSULT SRL, SC EASTFIELD PROD SRL sau PRODUKTIV COMPLET MANAGEMENT SRL. Chiar daca oamenii scriau pentru publicatiile Mediafax acest lucru nu era specificat pe contractul de Drepturi de Autor, insa atat ziaristii cat si anchetatorii stiu ca in spatele acestor firme de apartament se afla Adrian Sarbu. Se pare ca mogolul media nu a platit niciun impozit sau taxa pentru aceste contracte timp de mai multi ani, prejudiciind bugetul statului cu cateva milioane de euro.

Recent, premierul Victor Ponta declara ca Adrian Sarbu a incercat sa-l convinga sa-l ajute sa scape de problemele pe care le are cu Fiscul. Adrian Sarbu este banuit ca se afla la conducerea retelei din care fac parte mai multe firme conduse de omul de afaceri si care a provocat statului un prejudiciu estimat la peste 26 de milioane de euro.

CITESTE SI: PERCHEZITII la firme din trustul MediaPro pentru evaziune fiscala si spalare de bani. PREJUDICIUL, estimat la 1.5 milioane de euro 

Aleria Management, una dintre firmele lui Adrian Sarbu, ar fi creat un prejudiciu de aproape 5 milioane de lei, potrivit Romania TV. La aceasta, se adauga si Apropo Media, dar si Publimedia International, cu prejudiciu care s-ar ridica la peste 22 de milioane de lei. Vizate de perchezitii sunt si firmele Mediafax Grup si Mediafax S.A. Prejudiciul pe care il estimeaza anchetatorii in cazul celor doua firme este de 55 de milioane de lei.

Perchezitii au avut loc si la studiourile din Buftea. Anchetatorii au intrat marti dimineata sa ridice documente pe care sa le foloseasca mai tarziu in ancheta din acest dosar de evaziune fiscala. Prejudiciul total se ridica la 20 de milioane de euro, facut prin achizitii fictive de bunuri sau de prestari servicii fictive. Totul era tranzactionat prin mai multe firme fantoma.

Sursa foto: realitatea.net