DOSARUL MEDIAPRO: UNSPREZECE PERSOANE au fost RETINUTE

Un numar de unsprezece suspecti au fost retinuti pana acum in DOSARUL MEDIAPRO, in urma audierilor de la Politia Capitalei. Sotul Loredanei Groza, Andrei Boncea, a fost adus cu mandat la politie si audiat, alaturi de mai multi directori din Mediapro. Nu mai putin de 41 de perchezitii au avut loc in judetele Ilfov, Dambovita, Arges si Braila.

Printre cei saltati de anchetatori in dosarul „MediaPro” se numara si Andrei Boncea, sotul Loredanei Groza. Acesta a fost dus la sediul Politiei Capitalei, unde se fac audierile, cu mandat de aducere. 

Si pentru ca a avut de asteptat inainte de a fi audiat, Andrei Boncea a cerut de acasa mancare si medicamente. Andrei Boncea este producator, si un apropiat al omului de afaceri Adrian Sirbu. 

Potrivit procurorilor, din probele adunate pana la acest moment in acest caz a reiesit ca suspectii „au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar”. 

CITESTE SI: PERCHEZITII la MEDIAPRO: ANDREI BONCEA, sotul LOREDANEI GROZA, AUDIAT la POLITIA CAPITALEI. UPDATE 

Prejudiciul adus statului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit, iar suma totala spalata prin evaziune fiscala este de apoximativ 15 milioane de lei. De asemenea, in acest dosar anchetatorii au emis mandate de aducere pe numele a 27 de persoane.

Audierile nu s-au desfasurat fara incidente. La un moment dat, o ambulanta a fost chemata sa acorde ingrijiri medicale unei femei de 39 de ani, cercetata in dosar. 

Sursa foto: adevarul.ro