DOSARUL MICROSOFT: ADRIANA TICAU a fost pusa sub INVINUIRE

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei ADRIANA TICAU este audiata miercuri la DNA in dosarul Microsoft.

UPDATE 16.56: Procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta ADRIANEI TICAU, miercuri, acuzatiile si faptele de care s-ar face vinovata in dosarul Microsoft, iar aceasta nu a dat nicio declaratie, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, fostului ministru al Comunicatiilor i-au fost prezentate pe larg acuzatiile si starea de fapt concreta ce a dus la formularea lor.

Ticau nu a dat nicio declaratie in fata anchetatorilor si nici nu a depus documente in apararea sa, au mai spus aceleasi surse.

La iesirea din sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fostul ministru nu a dorit sa stea de vorba cu presa.

ADRIANA TICAU, unul dintre cei noua fosti ministri vizati in dosarul licentelor Microsoft, a venit la DNA insotita de doi avocati.

Ticau nu a dat declaratii la sosirea la sediul DNA.

ADRIANA TICAU, fost ministru ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie-decembrie 2004, este acuzata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, potrivit unui comunicat al DNA.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: Fostul ministru DANIEL FUNERIU, audiat la DNA

Infractiunile ar fi fost comise la aprobarea bugetului pentru derularea Programului “Sistem Educational Informatizat” si pentru proiectul ce a vizat licentierea Microsoft. De asemenea, Ticau ar fi initiat si avizat proiecte de Hotarari de Guvern prin care a urmarit favorizarea firmelor Fujitsu Siemens Computers si Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora, faptele sale avand drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu aproximativ 30–40 la suta mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu a fost la DNA pentru a se apara, deocamdata nicio persoana nu este urmarita penal – surse