DOSARUL MICROSOFT: AVIZELE pentru inceperea urmaririi penale a cinci fosti ministri au AJUNS la DNA

AVIZELE date de seful statului pentru inceperea urmaririi penale in cazul a cinci fosti ministri, in dosarul Microsoft, au fost transmise, luni, Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acestea au fost semnate de ministrul Justitiei si de procurorul general al Romaniei.

Surse din cadrul DNA au declarat ca AVIZELE au AJUNS luni dupa-amiaza, iar anchetatorii pot incepe urmarirea penala pe numele fostilor ministri ADRIANA TICAU, ALEXANDRU ATHANASIU, MIHAI TANASESCU, GABRIEL SANDU si DANIEL FUNERIU, in DOSARUL MICROSOFT, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, declara anterior ca a semnat luni dimineata AVIZELE pentru inceperea urmaririi penale primite in 3 octombrie de la presedintele TRAIAN BASESCU, in cazul celor cinci fosti ministri vizati in DOSARUL MICROSOFT, acestea fiind trimise procurorului general al Romaniei.

Ministrul Justitiei si-a exprimat speranta ca si parlamentarii vor da curs cererii formulate de Directia Nationala Anticoruptie in cazul fostilor ministri ECATERINA ANDRONESCU, SERBAN MIHAILESCU si VALERIAN VREME.

Presedintele TRAIAN BASESCU declara, in 3 octombrie, ca a a studiat buna parte din cele 13 bibliorafturi care au fost trimise si crede ca acest caz “trebuie anchetat cat mai rapid pana la capat”.