DOSARUL MICROSOFT: Cazul VALERIAN VREME va fi discutat marti de deputatii juristi

Presedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat luni ca sedinta pentru analizarea cazului VALERIAN VREME va avea loc marti.

“Am stabilit ca pana astazi (luni – n.r.) membrii Comisiei juridice consulta documentele din dosar, iar maine la ora 12.00 o sa aiba loc sedinta comisiei, pentru a ne incadra in termenul impus de catre Biroul permanent. Este posibil sa dam marti raportul, pana la aceasta data nu s-a solicitat amanarea clarificarii acestui subiect, nu a venit nimeni sa spuna ca nu a avut timp sa studieze dosarul si nu cred ca vor aparea solicitari pana maine, cand luam in analiza acest subiect”, a spus Ciuca la Palatul Parlamentului.

DNA a cerut ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului independent VALERIAN VREME pentru inceperea urmaririi penale in dosarul licentelor IT. El este acuzat de abuz in serviciu savarsit in perioada in care a fost ministru al Comunicatiilor.

Pe de alta parte, parlamentarii ACL solicita ca marti Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sa fie convocat pentru stabilirea votului din plen privind ridicarea imunitatii deputatului VALERIAN VREME.

“Avand in vedere faptul ca astazi luni, 6 octombrie, majoritatea parlamentara nu a convocat Biroul Permanent al Camerei Deputatilor pentru a fixa sedinta de plen de saptamana viitoare, cu privire la cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale in cazul deputatului VALERIAN VREME, membrii Aliantei Crestin-Liberale din Biroul Permanent au inaintat presedintelui Camerei Deputatilor, domnului VALERIU ZGONEA, o solicitare in acest sens”, se arata intr-un comunicat ACL.

Deputatii DAN MOTREANU si IOAN OLTEAN, vicepresedinti ai Camerei Deputatilor, Cristian Buican – secretar, Ionel Palar – chestor, i-au inaintat presedintelui VALERIU ZGONEA solicitarea regulamentara.