DOSARUL MICROSOFT: Ce averi au Serban Mihailescu, Mihai Tanasescu si Dan Nica

DOSARUL MICROSOFT: Serban Mihailescu, zis “Miky Spaga”, are un apartament de 186 de metri patrati, in Bucuresti, cumparat in 2008, doua case de vacanta in judetul Prahova si un teren intravilan de 2.000 de metri patrati.

Mihailescu a mai declarat 57.000 de lei, 46.000 de euro si 5.500 de dolari. Familia Mihailescu mai are bijuterii si obiecte de arta in valoare de 160.000 de lei.

La randul sau, Mihai Tanasescu are nu mai putin de cinci apartamente in Bucuresti, o casa in Cornu si alta in Giurgiu, potrivit ultimei declaratii de avere, din 2006. Acesta mai detine obiecte de arta si bijuterii, in valoare totala de circa 60.000 de euro.

Citeste si: ECATERINA ANDRONESCU, DESPRE DOSARUL MICROSOFT: CAND S-AU DESCHIS CONTRACTELE CU LICENTE, NU MAI ERAM MINISTRU

Nici averea lui Dan Nica nu este de neglijat. Fostul ministru al telecomunicatiilor detine un apartament de 100 de metri patrati in Galati, un autoturism Audi A4, bijuterii din aur si argint in valoare de 35.000 de lei, scrie Adevarul.

Parlamentul European, dar si senatorii si deputatii nostri, alaturi de presedintele Traian Basescu, trebuie sa hotarasca daca sunt de acord cu inceperea urmaririi penale in cazul celor noua fosti ministri acuzati de coruptie.De mentionat ca niciunul dintre ei nu s-a grabit sa renunte la imunitate, iar colegii parlamentari au dovedit in multe cazuri ca pot face scut impotriva justitiei.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: Un martor sustine ca Pinalti si Cocos ar fi facut LOBBY INTENS la Boc, Funeriu si Vreme

Potrivit DNA, noua fosti ministri din trei guverne diferite ar fi deturnat aproape 160 de milioane de euro din pretul platit de guvern pentru licente Microsoft. Pentru trei dintre colegii lor, respectiv Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu si Valerian Vreme, care sunt parlamentari, alesii trebuie sa hotarasca ridicarea imunitatii, dar pretind ca nu stiu nimic despre caz.

Citeste si: DNA: Ponta nu are nicio calitate in dosarul Microsoft