DOSARUL MICROSOFT: Cei patru arestati RAMAN dupa GRATII

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca cei patru arestati in DOSARUL MICROSOFT, oamenii de afaceri NICOLAE DUMITRU si DORIN COCOS, fostul ministru GABRIEL SANDU si primarul din Piatra Neamt, GHEORGHE STEFAN, sa RAMANA dupa GRATII.

Decizia instantei supreme este definitiva. In cazul lui NICOLAE DUMITRU, Completul de cinci judecatori a admis contestatia la decizia de arestare doar in cazul infractiunii de trafic de influenta, insa a admis propunerea de arestare preventiva a lui pentru spalare de bani, de la data de 5 noiembrie pana la 27 noiembrie.

“Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii SANDU GABRIEL, COCOS DORIN si STEFAN GHEORGHE impotriva incheierii (…) din Camera de Consiliu din data de 28/29 octombrie 2014 a ICCJ — Sectia Penala. Obliga contestatorii inculpati SANDU GABRIEL, COCOS DORIN si STEFAN GHEORGHE la plata sumei de cate 225 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat (…). Definitiva”, se arata in minuta deciziei de miercuri a instantei supreme.

Printre ceilalti denuntatori ai faptelor de coruptie din dosarul contractelor de licentiere Microsoft se numara fostul sef al Fujitsu in Romania CLAUDIU FLORICA, avocatul Doru Bostina si martorii Gabi Marin, Dragos Stan, Adrian Fortuneanu si Vasile Andrei.

In referatul in care sustin propunerea de arestare preventiva, procurorii DNA dezvaluie o adevarata retea de trafic de influenta infiintata in dosarul Microsoft.

Citeste si: STENOGRAME MICROSOFT: GABRIEL SANDU se plangea ca Funeriu si Vreme “au si ei acolo un ABUZ IN SERVICIU, cand ei au facut TOATA PORCARIA”

Spaga era pe masura, nu mai putin de 17,5 milioane de euro care ar fi urmat sa ajunga in buzunarele celor patru retinuti.

Fostul ministru al Comunicatiilor GABRIEL SANDU, este acuzat in referatul procurorilor de luare de mita si spalare de bani. Banii primiti cu titlul de mita – 1.800.000 de euro, pentru a trece cu vederea deficientele din contract si pentru a aproba plati aferente unui act aditional.

Insa GABRIEL SANDU ar mai fi primit alti 2.700.000 de euro in 2009, pentru a se asigura ca contractul va fi incheiat in continuare cu toate actele aditionale. Banii mergeau la spalat in loc sigur- un off shore deschis in anul 2009 in Elvetia. Din referatul procirorilor reiese ca Sandu a fost interceptat in mai multe randuri.

GHEORGHE STEFAN este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce si-ar fi exercitat influenta asupra lui GABRIEL SANDU, precum si a unor persoane din Guvern si din 2 ministere pentru a se asigura ca firmele celor patru isi vor adjudeca contractul de licentiere Microsoft din anul 2009.

Citeste si: AVOCAT GHEORGHE STEFAN: PINALTI a cazut ca PROSTU’! Este un AGEAMIU

“Sumele de bani au fost transferate in contul firmei DD LAND OIL CORPORATE LTD – firma apartinand lui (…), persoana ce face parte din cercul relational al inculpatului Gheorghe Stefan si care a acceptat tranzactionarea acestei sume prin contul DD LAND OIL CORPORATE LTD la solicitarea lui (…), un alt apropiat al inculpatului GHEORGHE STEFAN. La baza platilor au stat contracte comerciale ce atesta operatiuni comerciale fictive si care au avut rolul de a disimula provenienta si circuitul sumelor de bani”, se arata in referatul procurorilor.

Omul de afaceri DORIN COCOS este acuzat de spalare de bani si complicitate la trafic de influenta. El este cel care a stabilit, potrivit procurorilor, cum urmau sa se imparta mita. in anul 2009, in baza intelegerii prealabile cu GHEORGHE STEFAN si SANDU GABRIEL, a pretins suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru GHEORGHE STEFAN, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul GABRIEL SANDU, toate acestea pentru a-si exercita influenta asupra lui GABRIEL SANDU, se arata in referatul DNA.

NICOLAE DUMITRU este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. In acest dosar, DNA a mai cerut avize pentru urmarirea penala a inca opt fosti ministri – senatorii SERBAN MIHAILESCU si ECATERINA ANDRONESCU, deputatul VALERIAN VREME, europarlamentarul DAN NICA, DANIEL FUNERIU, ALEXANDRU ATHANASIU, MIHAI TANASESCU si ADRIANA TICAU.

Sursa foto: romaniatv.net