DOSARUL MICROSOFT III: DINU PESCARIU, CLAUDIU FLORICA si GABRIEL SANDU, trimisi in JUDECATA de DNA

DOSARUL MICROSOFT III. Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, afaceristii Dinu Pescariu (foto stanga) si Claudiu Florica (foto dreapta) si fostul director al Microsoft Romania, Calin Tatomir, au fost trimisi in judecata, miercuri, de procurorii DNA in dosarul privind prejudicierea statului prin vanzarea de licente Microsft, cunoscut ca Microsoft III, se arata intr-un comunicat al institutiei amintite. Potrivit estimarii procurorilor anticoruptie, prejudiciul din acest dosar este de 51.396.344,76 euro.

Din comunicatul DNA:

Gabriel Sandu, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Claudiu Ionut Florica, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, cercetat sub control judiciar pentru instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si spalare a banilor (2 fapte).

Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, cercetat sub control judiciar pentru instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si spalare a banilor.

Calin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft Romania SRL, cercetat sub control judiciar pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si spalare a banilor.

Sursa foto: adevarul