DOSARUL MICROSOFT: TURNATORII FLORICA si PESCARIU scosi de sub URMARIRE PENALA

CLAUDIU FLORICA si partenerul sau in afaceri, fostul jucator de tenis DINU PESCARIU, turnatorii de servici din dosarul MICROSOFT, au fost scosi de sub URMARIRE PENALA de procurori si nu vor comparea in fata instantei care solutioneaza acest dosar dupa ce acestia au denuntat gruparea de intermediari UDREA-COCOS-NIRO-PINALTI, informeaza Jurnalul National.

Desi acestia au planificat intreaga afacere, au coordonat-o, au intermediat-o si finantat-o cu bani ce s-au dovedit a fi mita, CLAUDIU FLORICA si DINU PESCARIU au fost scosi de sub URMARIREA PENALA de catre procurori, gratie denunturilor pe care le-au facut impotriva gruparii de intermediari UDREA-COCOS-NIRO-PINALTI, scrie Jurnalul National.

CITESTE SI:  MICROSOFT: COCOS, NICOLAE DUMITRU, GABRIEL SANDU SI GHEORGHE STEFAN, SUB CONTROL JUDICIAR

CLAUDIU FLORICA si DINU PESCARIU nu doar ca nu vor comparea in fata instantei in acest megadosar, dar raman inclusiv cu beneficiile operatiunilor ilicite derulate pentru inchirierea catre statul roman a licentelor informatice MICROSOFT.

Dosarul MICROSOFT se judeca, asadar, fara mituitor. Insa contractele cu statul roman derulate de firmele controlate de afaceristul CLAUDIU FLORICA sunt mult mai numeroase, iar ele nu fac, in mod ciudat, obiectul niciunei verificari din partea anchetatorilor. Prin doua societati, D.I.M. Soft SRL si Abacus Systems & Solutions SRL, „creierul” afacerii MICROSOFT a incasat de la stat, in perioada guvernarii „portocalii”, peste 22,6 milioane de euro.

Operatiunea mitei din dosarul MICROSOFT este deja cunoscuta si reprezinta modul prin care un operator international care activeaza pe piata software a obtinut un contract de aproape 100 de milioane de euro de la statul roman. Pe piata locala in domeniu, CLAUDIU FLORICA si DINU PESCARIU au reusit sa deschida usile tuturor guvernelor din perioada 2003- 2009, pentru a impune statului roman achizitia licentelor MICROSOFT.

CITESTE SI: IPOTEZA SOC CINE ESTE URMATORUL LIDER POLITIC VIZAT DE PROCURORII DNA

Dosarul se afla in instanta, fara CLAUDIU FLORICA si fara asociatul sau DINU PESCARIU, cei care, in urma de- nunturilor oferite procurorilor, au scapat de orice fel de problema penala in acest caz. In plina activitate infractionala, ce face astazi obiectul dosarului MICROSOFT, CLAUDIU FLORICA dadea tun dupa tun cu contracte similare incheiate cu statul roman.

SC D.I.M. Soft SRL, una dintre firmele care apar in dosarul MICROSOFT si care este administrata de nimeni altul decat CLAUDIU FLORICA, si Abacus Systems & Solutions SRL au derulat, in perioada 2007-2012, nu mai putin de 55 de contracte cu statul, atat la nivel central, cat si la nivel local sau la nivel de structuri subordonate ori regii autonome.

Unele dintre cele mai „grele” contracte au fost incasate in anul electoral 2008, cand au avut loc alegeri locale si parlamentare, dar si in anul 2009, atat inainte, cat si imediat dupa alegerile. Suma totala a acestor contracte se ridica, cu tot cu TVA, la 71,2 milioane de lei, adica peste 22,6 milioane de euro, la paritatea leu-euro de la vremea respectiva.

Multe dintre aceste contracte au vizat institutiile de forta ale statului roman, cum ar fi Ministerul de Interne, DIICOT sau ANAF, dar si alte autoritati din subordinea Guvernului Romaniei.

Sursa foto: gandul