DOSARUL MINERIADEI: Avocatul Poporului, VICTOR CIORBEA, audiat de procurori

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a prezentat, marti, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurori, in calitate de martor, in dosarul Mineriada, informeaza televzunile de stiri.  

“Dupa 27 de ani e greu sa-ti amintesti mare lucru”, a declarat jurnalistilor prezenti Avocatul Poporului. “Am fost surprins’ socat, ca orice om care a vazut acele momente”, a spus Ciorbea, adaugand ca va raspunde cat mai sincer, fara niciun fel de retineri la intrebarile procurorilor.
In timpul mineriadei Ciorbea era lider al sindicatului CNSLR. Parchetul Militar a anuntat pe 23 decembrie punerea in miscare a actiunii penale in dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii impotriva lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma si Adrian Sarbu.  

Potrivit procurorilor, in perioada 11 – 15 iunie, inculpatii “au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei municipiului Bucuresti”.  

In acest atac, afirma procurorii militari, au fost implicate forte armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, precum si peste zece mii de mineri si alti muncitori din mai multe zone ale tarii.  In urma acestui “atac”, patru persoane au fost impuscate mortal si aproape 1.300 vatamate fizic sau psihic.

Sursa foto: realitatea