DOSARUL MINERIADEI: GELU VOICAN VOICULESCU, AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL

GELU VOICAN VOICULESCU s-a prezentat, joi dimineata, la PARCHETUL GENERAL pentru a fi audiat in DOSARUL MINERIADEI. Procurorii militari ii vor aduce la cunostinta lui GELU VOICAN VOICULESCU ca este pus sub acuzare pentru INFRACTIUNI contra UMANITATII.

GELU VOICAN VOICULESCU a fost viceprim-ministru in 1990.

La sfarsitul lunii octombrie, presedintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmarire penala a lui Petre Roman, GELU VOICAN VOICULESCU si a lui Victor Atanase Stanculescu, a anuntat Administratia Prezidentiala, demersul avand legatura cu anchetarea evenimentelor din 1990.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: IOHANNIS A APROBAT CERERILE DE URMARIRE PENALA PENTRU PETRE ROMAN, VOICAN SI STANCULESCU

Solicitarea adresata lui Iohannis a fost transmisa de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii militari au dispus luna trecuta schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii contra umanitatii, constand in reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii din dimineata zilei de 13 iunie 1990. Evenimentele s-au soldat cu decesul a patru persoane si ranirea prin impuscare a altor trei, precum si vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane.

Anchetatorii anuntau atunci ca vor audia persoane care la data evenimentelor detineau functii de conducere la nivelul structurilor civile si militare ale statului, precum si in cadrul unor unitati economice.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: MIRON COZMA: IMI ESTE FRICA SA MA VAD CU ILIESCU! DACA II DAU UNA MOARE!

Pana in prezent, in acest dosar au fost pusi sub acuzare fostul presedinte Ion Iliescu, fostul director al SRI Virgil Magureanu, amiralul in rezerva Emil “Cico” Dumitrescu, Cazimir Ionescu, fost vicepresedinte al CPUN, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, si fostul sef al parchetelor militare, Mugurel Florescu.

Sursa foto: jurnalul