DOSARUL MINERIADEI: PROCURORII vor audia 211 persoane, in calitate de PARTE VATAMATA

Procurorii de la Parchetul Militar vor audia, in luna martie, nu mai putin de 211 persoane, in calitate de PARTE VATAMATA, in cadrul DOSARULUI MINERIADEI din 1990, informeaza postul B1 Tv.

Procurorii militari continua ancheta in dosarul privind mineriada din 13-15 iunie 1990, ca urmare a ordonantei procurorului general de infirmare a solutiei si confirmare a ordonantei de catre judecatorul de camera preliminara din cadrul Instantei Supreme, a anuntat, luni, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

“In perioada 15 februarie – 24 martie 2016, au fost citate 211 persoane pentru a fi audiate in calitate de persoana vatamata, parte civila sau martor de catre procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare (…). Urmarirea penala in cauza se desfasoara intr-un mod ritmic, tinand seama de complexitatea deosebita a acesteia, in vederea solutionarii sale temeinice, legale si cu celeritate”, se arata in comunicat.

In document se reaminteste ca, printr-o ordonanta din data de 16 octombrie 2015, procurorii militari au dispus schimbarea incadrarii juridice si efectuarea in continuare a urmaririi penale sub aspectul savarsirii de infractiuni contra umanitatii cu privire la reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii din dimineata zilei de 13 iunie 1990. Interventia violenta s-a soldat cu decesul a patru persoane si ranirea prin impuscare a altor trei, precum si cu vatamarea corporala si lipsirea de libertate a aproximativ 1.000 de persoane in zilele de 14 si 15 iunie 1990, ca urmare a atacului violent declansat de catre muncitori din unele centre industriale si mineri.

“Prin aceeasi ordonanta s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la participarea altor persoane la savarsirea faptelor descrise anterior”, se mai precizeaza in comunicatul PICCJ.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea