DOSARUL MINERIADEI: Procurorii vor sa ceara aviz de incepere a URMARIRII PENALE pentru STANCULESCU

DOSARUL MINERIADEI: Procurorii Parchetului instantei supreme vor sa ceara aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui VICTOR ATHANASIE STANCULESCU, au declarat surse judiciare.

STANCULESCU era ministru la data faptelor cercetate in dosarul Mineriadei.

Oficiali ai Parchetului instantei supreme au declarat ca in cazul lui VICTOR ATHANASIE STANCULESCU procurorii Sectiei Parchetelor Militare i-au adus la cunostinta, miercuri, ca s-a redeschis urmarirea penala in dosarul Mineriadei, iar in cazul sau se va declansa procedura speciala.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: ILIESCU si MAGUREANU, ACUZATI de CRIME impotriva UMANITATII. STANCULESCU este SUSPECT. UPDATE

Surse judiciare au declarat ca in cazul lui VICTOR ATHANASIE STANCULESCU procurorii urmeaza sa faca un referat prin care sa solicite avizul pentru inceperea urmaririi penale, intrucat acesta era, in iunie 1990, ministru al Apararii.

Potrivit prevederilor legale, membrii Guvernului raspund penal pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, de la data depunerii juramantului si pana la incetarea functiei. Au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului, pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor, numai Camera Deputatilor, Senatul si seful statului.

In exercitarea dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului, presedintele, la propunerea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei, adreseaza ministrului Justitiei o cerere in acest scop.

CITESTE SI: GORGHIU: Aducerea in fata JUSTITIEI a celor VINOVATI pentru MINERIADA, O REPARATIE OBLIGATORIE

Presedintele este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul ministru, procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Fostul general VICTOR ATHANASIE STANCULESCU s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), el spunand, la intrarea in sediu, ca a fost citat in calitate de supect in dosarul Mineriadei.

Sursa foto: stiri.rol