Dosarul privind DIPLOMA de STUDII a fostului premier moldovean, CHIRIL GABURICI, a fost CLASAT

Dosarul privind diploma de studii a fostului premier al Republicii Moldova, CHIRIL GABURICI, a fost clasat, procurorii anuntand incheierea urmaririi penale in acest caz, informeaza mass-media de la Chisinau.

Cauza a fost clasata la cererea avocatilor lui Chiril Gaburici care au invocat expirarea termenului de prescriptie, citeaza Agerpres.
Procuratura Generala a precizat ca infractiunea care i se imputa fostului premier face parte din categoria infractiunilor usoare, cu un termen de prescriptie de 2 ani, pretinsa fapta de care era acuzat Chiril Gaburici fiind comisa acum 20 de ani.

CITESTE SI: REP. MOLDOVA: Guvernul condus de CHIRIL GABURICI si-a prezentat oficial DEMISIA

Diploma de studii a lui Chiril Gaburici a ajuns in vizorul politiei in luna martie, dupa ce o investigatie a Ziarului de Garda a scos la iveala mai multe inexactitati in CV-ul acestuia. Ministerul de Interne a intocmit ulterior un dosar pe care l-a transmis Procuraturii Generale, dosarul continand, intre altele, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii. Potrivit mass-mediei de la Chisinau, expertiza Ministerului de Interne ar fi aratat ca diploma fostului sef al guvernului moldovean era falsa.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: Premierul CHIRIL GABURICI SI-A DAT DEMISIA. UPDATE 

La 12 iunie, la o zi dupa ce a fost audiat de procurori in acest dosar, premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia. El a explicat la cea vreme ca demisioneaza pentru ca opinia publica sa fie preocupata mai mult de problemele cu care se confrunta Republica Moldova si nu de diplomele sale de studii.

Sursa foto www.mediafax.ro