Dosarul Revoluției: Ion Iliescu a stat o oră și jumătate la Parchetul General

Ion Iliescu s-a prezentat, marți dimineață, la Parchetul General. Fostul președinte a fost citat pentru a i se aduce la cunoștință că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în Dosarul Revoluției pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Update: Parchetul General a decis extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de Ion Iliescu, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ion Iliescu, ”la data săvârșirii faptelor, membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale”, este acuzat de fapte comise în intervalul 27 – 31 decembrie 1989.

Parchetul General precizează că, pentur extinderea urmăririi penale nu mai este nevoie de avizul președintelui Klaus Iohannis.

Știre inițială

Ion Iliescu a ajuns la Parchet în jurul orei 09.00. Fostul președinte a plecat după aproximativ o ora și jumătate, în jurul orei 10.30 fără a face vreo declarație. În data de 13 aprilie, președintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

Sursă foto: realitatea