DOSARUL ROMPREST: 15 PERSOANE RETINUTE. FLORIAN WALTER de NEGASIT

15 PERSOANE au fost RETINUTE in urma PERCHEZITIILOR ce au avut loc la ROMPREST.  Procurorii au cerut MANDAT de ARESTARE in lipsa pentru FLORIAN WALTER, care este de negasit. AFACERISTUL a fost dat in CONSEMN la FRONTIERA, noteaza Agerpres.

PROCURORII DIICOT au facut miercuri PERCHEZITII intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, in care este vizata o grupare infractionala condusa de omul de afaceri FLORIAN WALTER.

CITESTE SI: DIICOT: FLORIAN WALTER se SUSTRAGE URMARIRII PENALE; a fost dat in CONSEMN la frontiera. POZITIA companiei ROMPREST. UPDATE 

Exista suspiciunea ca acest grup de 23 de persoane a folosit ca mod de operare reducera artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si uitilizarea de societati comerciale fantoma pentru realizarea operatiunilor ilicite. FLORIAN WALTER a condus aceste circuite financiare.

PREJUDICIUL este de 4 500 000 de euro, reprezentand impozit pe profit si TVA, la care se mai adauga 60 494 600 de lei (aproximativ 14 milioane de euro) supusa procesului de reciclare. Masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 18 milioane de euro au fost instituite, reprezentand contravaloarea prejudiciului.

CITESTE SI: Florian Walter s-a retras din fotbal din cauza cancerului 

In acest dosar sunt implicati si unul dintre finantatorii FC Petrolul Ploiesti, NICOLAE CAPRA, si sotia acestuia, Cristina, cei doi avand calitatea de suspect, respectiv martor in dosar.

Sursa foto: realitatea.net