DOSARUL SOVA: Senatorul si-a platit din SPAGA DATORIA catre un deputat care ii VANDUSE O CASA

DAN SOVA a fost denuntat de o avocata, care a relatat procurorilor DNA ca i-a dat lunar senatorului PSD cate 5.000 de euro, potrivit unor surse juridice. Motivul? Sova l-ar fi determinat pe managerul firmei de stat CET GOVORA sa incheie un CONTRACT INUTIL SI ILEGAL cu casa de avocatura a acesteia. Procurorii sustin ca, din presupusa SPAGA, Sova si-ar fi PLATIT DATORIA CATRE UN DEPUTAT de la care CUMPARASE O LOCUINTA.

Procurorii sustin ca seful departamentului juridic de la CET Govora s-a impotrivit incheierii contractului cu firma avocatei – denuntatoare, pe motiv ca e prea scump si inutil. CET Govora avea 6 juristi.

Reamintim ca Dan Sova este vizat de un nou dosar al procurorilor DNA, de aceasta data pentru trafic de influenta, motiv pentru care s-a cerut ridicarea imunitatii sale parlamentare.

Concret, Dan Sova primea lunar cate 5.000 de euro, dupa ce CET Govora deconta factura catre casa de avocatura.

CITESTE SI: DOSARUL SOVA: Directorul CET Govora, SUB CONTROL JUDICIAR

Reprezentantul casei de avocatura se deplasa la banca si efectua operatiuni de retragere in numerar in lei pana la concurenta sumei de 5.000 de euro, in mai multe zile, dupa care schimba banii in euro. Ulterior, era contactat intermediarul desemnat de Sova, care primea banii.

Intelegerea a fost respectata intocmai, astfel incat Dan Sova a primit pentru fiecare luna din cele 12 cat a durat perioada contractuala o suma totala de 60.000 de euro.

In cazul in care se intarzia plata facturilor, intermediarul ii transmitea acest lucru lui Dan Sova, care lua legatura cu Mihai Balan pentru a dispune platile.

CITESTE SI: CEREREA DNA DE ARESTARE PREVENTIVA A LUI DAN SOVA A AJUNS LA SENAT

In decembrie 2012, contractul de asistenta juridica s-a incheiat prin ajungere la termen. La acel moment Mihai Balan nu mai era director al CET, dar revine in functie in martie 2013 si, in scurt timp, cere responsabililor din CET Govora sa incheie un nou contract de asistenta juridica cu aceasta casa de avocatura.

Si aceasta intelegere a fost respectata intocmai, astfel incat Dan Sova a primit inca 40.000 de euro, cu exceptia comisioanelor aferente a trei luni din perioada contractuala pentru care CET Govora nu a mai efectuat plati si a comisionului pentru ultima luna, intrucat plata a fost facuta de CET Govora abia in luna august 2014. perioada in care s-a aflat din presa ca Dan Sova este cercetat de DNA, conditii in care nu i-a mai remis ultima transa de 5000 de euro.

Sursa foto: realitatea